Menjar una brandada de bacallà, un mar i muntanya, un pollastre de pagès i un suquet de peix a Nova York als anys noranta no era tan estrany. Eldorado Petit, situat a la ciutat més poblada dels Estats Units, oferia un menú que contenia alguns dels plats més típics de la gastronomia catalana.

En la carta del restaurant novaiorquès, que va estar cinc anys obert, la cuina ganxona es feia notar amb un xato, una sopa de peix, o un salmó amb samfaina, juntament amb altres menjars que formaven el menú de l´establiment.

De fet, Eldorado Petit presentava com una de les especialitats de la casa el pagre al forn amb una crosta de sal. A part dels plats protagonitzats pel peix, la carn també es feia evident amb menjars com les cuixes d´ànec amb peres, un jar­ret de vedella a la cervesa i un entrecot de bou amb mostassa. Fins i tot els entrants tenien l´accent de la gastronomia originària d´Eldorado, amb una amanida catalana i una amanida verda.

Tot i això, els problemes per trobar els productes propis d´aquesta gastronomia tan típica de la cuina catalana i, concretament, de l´Empordanet, el control dels preus per tal d´atraure comensals nord-americans i la presentació d´una bona oferta de compra pel local, van fer que Eldorado petit de Manhattan, tanqués les portes.