Palamós, un port per a creuers de luxe

Malgrat el descens de passatgers, Ports subratlla que un 66% de les escales eren de naus exclusives

17.11.2016 | 07:26
Palamós, un port per a creuers de luxe

El port de Palamós va tancar ahir la temporada de creuers d´aquest anys amb 32 escales, 24.600 passatgers i 13.850 tripulants. En xifres absolutes, s'han rebut un 39,7% menys de turistes que la temporada passada, però s'ha vist compensat per la visita de companyies de luxe. Del total de vaixells que han fet escala, un 66% eren de companyies que ofereixen serveis d'alt estànding.

Els visitants que transporten aquests creuers de luxe acostumen a gastar el doble que els que viatgen en un creuer estàndard, segons Ports de la Generalitat. Una altra dada positiva és que l'octubre ha estat un dels mesos amb major activitat, fet que confirma la desestacionalització de la temporada. Les previsions per l'any vinent apunten a xifres històriques: s'esperen 38.000 passatgers i 40 escales.

Xifres històriques de passatgers

Malgrat la davallada de passatgers, Ports en fa una lectura positiva i en destaca el fet que s'hagi posicionat internacionalment com a destinació exclusiva. Del total de vaixells que han fet escala, el 66% eren creuers de luxe. Aquesta dada és rellevant, segons el gerent de Ports, Joan Pere Gómez i Comes, perquè «porten menys passatgers però a l'hora de fer la despesa a la ciutat i a la zona d'influència aquesta és el doble que la del turista d'una companyia estàndard, i això ens tranquil·litza». Es calcula que aquests creuers han portat una mitjana de 500 passatgers d'alt poder adquisitiu.

L´activitat de creuers va començar el 26 d´abril i va finalitzar el 10 de novembre, atès que el creuer Marina que havia de fer escala aquest dimarts va cancel·lar la visita per males condicions meteorològiques. Aquesta temporada, hi ha hagut set vaixells que han fet escala per primer cop a aquest emplaçament de la Costa Brava, alhora que es confirma també la fidelització de companyies nord-americanes i europees que han tornat a Palamós amb diferents creuers de la seva flota.

Si es compara amb la temporada passada, els passatgers britànics han augmentat un 26% i els nord-americans un 23%.Per nacionalitats, el turistes que han visitat Palamós amb aquests vaixells han estat majoritàriament britànics (63%), seguits pels nord-americans (16%), alemanys (5%), australians (4%), canadencs (2%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema