Sant Feliu destina 120.000 euros a prospeccions a la plaça de l'Abadia

La intervenció arqueològica, inclosa al pressupost per l´any vinent, s'emmarca al projecte Thyssen

17.11.2016 | 07:26
Sant Feliu destina 120.000 euros a prospeccions a la plaça de l'Abadia

L´equip de govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF, ERC i PSC), amb majoria absoluta, va portar ahir a aprovació del ple el pressupost per l´any que ve, xifrat en 27.734.081 euros, cosa que signficia un increment del 2,32% respecte del d´enguany. El govern va informar ahir que els comptes municipals pel 2017 tenen una doble pretensió: per un costat dimensionar en la seva correcta mesura la despesa corrent i, per l´altra, dotar a la ciutat de projectes estratègics que serveixen de motor i dinamització de l´economia local.

En l'apartat d'ingressos, l´equip de govern va manifestar que el pressupost preveu no incrementar la pressió fiscal a la ciutadania. Quant a les despeses, en personal, el pressupost assegura el manteniment de l´organització existent i s´assumeixen els acords laborals tancats en l´exercici 2016 amb els treballadors de l´Escola de Música.

El govern va afegir, respecte del capítol d´inversions –3.481.609 euros–, que s´ha centrat en projectes estratègics que signifiquin canvis profunds en la realitat urbana, paisatgística, social i econòmica de la ciutat. Dins d´aquesta voluntat, l´equip de govern hi emmarca la reforma de la plaça Alabric i de part dels jardins de l´Asil Surís, i la reforma de la façana marítima del passeig Rius i Calvet (les dues actuacions suposen una inversió de quasi dos milions d´euros). La intervenció a la plaça Alabric significa un pas històric ja que permet acabar de recosir el teixit urbà guixolenc: se superarà la barrera física que encara avui existeix en aquella zona. Al passeig Rius i Calvet, s´inicia la transformació urbana i paisatgística de la façana marítima, una de les peces clau del patrimoni de futur. El govern entén que és una inversió que permet recuperar prestigi i ser pol d´atracció més potent.

El tercer projecte estratègic que es veu reflectit en el pressupost del 2017 és el Museu Thyssen, que disposa d´una partida de 120.000 euros per fer una intervenció arqueològica a la plaça de l´Abadia i elaborar algun altre document tècnic, va informar el regidor d´Urbanisme Josep Saballs.

El principal grup de l´oposició, CiU, va votar en contra del pressupost. La seva portaveu, Dolors Ligero, va centrar gran part de la crítica en la poca inversió que l´equip de govern destina al Pla de Barris (125.320 euros). Ligero va exposar que la partida econòmica que s´hi ha disposat és «la despesa mínima» i va lamentar la poca obra que ha desenvolupat l´actual govern en aquest projecte. Saballs va respondre que «el pressupost és viu i al llarg de l´any s´hi podrà incorporar romanents» i va concretar que estan pendents del recurs que han presentat a la denegació de la Generalitat de la pròrroga de tres anys que va sol·licitar l´Ajuntament ­–l´administració catalana els dóna un any–: «No comprometre´m el pressupost sense tenir la certesa que podem invertir al Pla de Barris –amb la pròrroga que el consistori ha demanat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Més de 350 gossos i d´una vintena de gats abandonats durant el 2017 al Baix Empordà

Palafrugell és la localitat que registra una xifra més alta, seguida de Palamós, Sant Feliu de...

El PSC denuncia que el govern de Palafrugell vol controlar l´oposició

El PSC denuncia que el govern de Palafrugell vol controlar l´oposició

El regidor Juli Fernández afirma que han emès una circular en la qual «s'obliga» als tècnics a...

Augmenten un 20% els viatgers que agafen el bus que va a les platges de Begur

La remodelació del servei de transport en autobús a les platges de Begur per a la...

Demanaran que es faci un referèndum sobre la festa amb vaquetes a Torroella

Demanaran que es faci un referèndum sobre la festa amb vaquetes a Torroella

El PDeCAt i els independents COET forcen la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre...

El còctel Rambo tornarà aquest dissabte a la discoteca Les Teules de Pals

El còctel Rambo tornarà aquest dissabte a la discoteca Les Teules de Pals

Carles Bisbe avança que intentarà celebrar la 30a edició d'aquesta mítica festa a la platja de...

Enllaços recomanats: Premis cinema