L´equip de govern de l´Ajuntament de Palafrugell (PSC i CiU) aprovarà en el ple d´avui el pressupost per l´any que ve, que puja 36.969.337 euros -inclou el pressupost de l´Ajuntament i dels Instituts Municipals d´Esports, de Promoció Econòmica IPEP, de Mitjans de Comunicació i el Museu del Suro; i enguany, per primer cop, també s´incorpora el pressupost del Consorci Fraternal-Mercantil-. Aquest pressupost representa un increment de més de 2,5 milions d´euros respecte el de 2016. Per l´alcalde Juli Fernández, és «una aposta important en la millora de la qualitat urbana i del servei a les persones».

Les àrees que present un increment superior a la mitjana general són les de participació i relacions ciutadanes (9,1%); cultura (7%); biblioteca (10%); serveis socials (6,5%); medi ambient (4,9%) i seguretat ciutadana (4%). Amb aquests increments, diu l´alcalde, «es pot garantir la cultura i l´educació com element de cohesió social i alhora donen resposta a la millora de seguretat ciutadana amb l´ampliació dels horaris dels agents de la Policia Local durant la temporada d´estiu a les platges».

El capítol d´inversions està pressupostat en 5.149.005 euros, que augmenta en més de dos milions d´euros respecte aquest 2016. La principal inversió, a càrrec de l´ajuntament, serà la prevista per a la reforma del Passeig de Llafranc amb un import de 830.761 euros - una obra que ja s´ha començat a executar, però que ha estat pressupostada de forma plurianual-. També cal destacar, el tancament definitiu de l´anella de circumval·lació, amb un import de 157.531 euros, obra que ja es troba en curs; les millores a l´equipament municipal de Can Genís, amb 245.000 euros; l´aportació de 497.000 euros per a la millora urbana de carrer Carrilet, que s´haurà d´executar durant el 2017 i el 2018. Entre les inversions hi destaca també el tractament urbà del carrer St. Sebastià amb 140.000 euros.

Quant a a la dinamització comercial, el consistori treballa en un nou pla per revisar, diagnosticar i fer un salt qualitatiu el proper any. Segons el regidor de promoció econòmica, Albert Gómez, «hi ha un canvi de tendència econòmic amb el qual ens cal redefinir l´estratègia comercial, i això ho farem de la mà del propi sector i de l´associació de comerciants».

Un altre aspecte destacable és que l´Ajuntament aportarà 912.000 euros a la Fundació Palafrugell Gent Gran, a més dels 283.000 euros que corresponen a l´amortització anual del préstec per la seva construcció. En el capítol de subvencions, s´obrirà una convocatòria adreçada a bonificar als locals privats destinats a activitats artístiques i culturals.