Palafrugell destinarà 830.000 euros a la reforma del passeig de Llafranc l'any que ve

?L'Ajuntament vota avui el pressupost per al 2017, que puja prop de 37 milions, amb cinc per a inversions

17.11.2016 | 08:48

ddg palafrugell

n L'equip de govern de l'Ajuntament de Palafrugell (PSC i CiU) aprovarà en el ple d'avui el pressupost per l'any que ve, que puja a 36.969.337 euros –inclou el pressupost de l'Ajuntament i dels Instituts Municipals d'Esports, de Promoció Econòmica IPEP, de Mitjans de Comunicació i el Museu del Suro; i enguany, per primer cop, també s'incorpora el pressupost del Consorci Fraternal-Mercantil–. Aquest pressupost representa un increment de més de 2,5 milions d'euros respecte al de 2016. Per l'alcalde, Juli Fernández, és «una aposta important en la millora de la qualitat urbana i del servei a les persones».

Les àrees que presenten un increment superior a la mitjana general són les de participació i relacions ciutadanes (9,1%); cultura (7%); biblioteca (10%); serveis socials (6,5%); medi ambient (4,9%) i seguretat ciutadana (4%). Amb aquests increments, diu l'alcalde, «es pot garantir la cultura i l'educació com a element de cohesió social i alhora donen resposta a la millora de seguretat ciutadana amb l'ampliació dels horaris dels agents de la Policia Local durant la temporada d'estiu a les platges».

El capítol d'inversions està pressupostat en 5.149.005 euros, que augmenta en més de dos milions d'euros respecte a aquest 2016. La principal inversió, a càrrec de l'Ajuntament, serà la prevista per a la reforma del Passeig de Llafranc amb un import de 830.761 euros –una obra que ja s'ha començat a executar, però que ha estat pressupostada de forma plurianual–. També cal destacar el tancament definitiu de l'anella de circumval·lació, amb un import de 157.531 euros, obra que ja es troba en curs; les millores a l'equipament municipal de Can Genís, amb 245.000 euros; l'aportació de 497.000 euros per a la millora urbana de carrer Carrilet, que s'haurà d'executar durant el 2017 i el 2018. Entre les inversions destaca també el tractament urbà del carrer Sant Sebastià amb 140.000 euros.

Quant a a la dinamització comercial, el consistori treballa en un nou pla per revisar, diagnosticar i fer un salt qualitatiu el proper any. Segons el regidor de Promoció Econòmica, Albert Gómez, «hi ha un canvi de tendència econòmica amb el qual ens cal redefinir l'estratègia comercial, i això ho farem de la mà del mateix sector i de l'associació de comerciants».

Un altre aspecte destacable és que l'Ajuntament aportarà 912.000 euros a la Fundació Palafrugell Gent Gran, a més dels 283.000 euros que corresponen a l'amortització anual del préstec per la seva construcció. En el capítol de subvencions, s'obrirà una convocatòria adreçada a bonificar als locals privats destinats a activitats artístiques i culturals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema