La Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar han desarticulat un punt important de trànsit i cultiu de marihuana a la província de Girona i també han desmantellat un laboratori de fabricació d´haixix. Gràcies a l´escorcoll d´un xalet de Lloret, els policies han comissat 10 quilos de marihuana i 262 plantes. A més, hi han trobat un laboratori d´haixix. En total hi ha dos detinguts: una dona de nacionalitat britànica i un ciutadà croat. Ambdós van quedar arrestats com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública.

Els agents dels dos cossos policials van portar a terme l´operació anomenada Agonic, dimecres passat. En l´operatiu es va descobrir una gran plantació de marihuana. La investigació es va iniciar el setembre quan agents de la Guàrdia Civil de Girona i de la Policia Local van tenir notícies de la possible existència d´una plantació de marihuana de grans dimensions que podria estar situada a la zona de la urbanització La Soleia. Els dos cossos policials van començar a investigar i van fer el seguiment de la parella ara detinguda. Van veure que portaven un ritme de vida que no estaria lligat als treballs que feien. Durant els seguiments, els policies van sospitar que hi hauria una plantació a la casa del carrer Cantàbria de Lloret. Quan ho van tenir confirmat van decidir actuar. Ahir es van presentar al xalet i després d´obtenir el permís del jutge van inspeccionar l´immoble.

Van descobrir que al garatge hi havia un hivernacle perfectament adequat per al cultiu interior de droga. Durant l´escorcoll van comissar 262 plantes de marihuana de gran alçada, uns 75 centímetres. També hi van trobar material i estris per al seu cultiu com ara ventiladors, aires condicionats, fertilitzants, entre altres.

Posteriorment, en una altra zona de l´habitatge es va descobrir una premsa i un motlle per a la confecció final de les pastilles d´haixix. Al mateix lloc van comissar una centrifugadora utilitzada per a la separació de les fulles de marihuana de la resta de la planta. A la zona dedicada a l´habitatge també hi van trobar droga: 2,5 quilos de marihuana en diferents estats de processament -triturat, cabdells, tiges- i en un congelador situat amb 7,5 quilograms de cabdells congelats, que ja estaven preparats per ser convertits en haixix. En una altra de les habitacions hi van localitzar 220 esqueixos de marihuana preparats per una nova collita i també van intervenir 4.900 euros. Davant dels fets, els policies van arrestar D.P., de nacionalitat croata i J.A.M, de nacionalitat anglesa. Tots dos van ser derivats al jutjat de Blanes.