Begur incorporarà càmeres de vigilància per millorar la seguretat

L'Ajuntament ha reservat 150.000 euros per a l'estudi que determini on s'han d'ubicar i per a la seva compra

24.11.2016 | 06:51

L'Ajuntament de Begur té previst, de cara a l'any vinent, instal·lar càmeres de vigilància a diversos punts del municipi amb l'objectiu de reforçar la feina de la Policia Local en la millora de la seguretat ciutadana, a més de prevenir i detectar qualsevol acte delictiu. L'Ajuntament ha aprovat, dins el pressupost municipal del 2017, una partida de 150.000 euros per tirar endavant l'estudi i l'adquisició de tot el nou servei, que estarà centralitzat a la seu de la Policia Local, ha informat l'Ajuntament.

«Les càmeres s'instal·laran en punts estratègics després d'analitzar la seva millor ubicació i garantir que no vulneren el dret a la intimitat dels ciutadans», ha recordat l'alcalde, Joan Loureiro.

L'equip de govern ha decidit tirar endavant el servei de videovigilància vist l'èxit que ha ingut en altres municipis, com pot ser Castell-Platja d'Aro, que ho aplica des de fa ja dos anys amb una reducció important del nombre de robatoris en domicilis i en vehicles. «Els experts diuen que redueix moltíssim els robatoris i altres activitats delictives», ha destacat l'alcalde.

A més, pot ajudar a impedir, per exemple, els abocaments de runes il·legals. Però també per millorar la feina a la Policia Local. «El nostre compromís és facilitar la feina als policies», ha afegit Loureiro, que recorda l'orografia complexa del municipi i el gran nombre d'urbanitzacions. En aquesta línia, l'alcalde es planteja treballar en xarxa amb les altres policies i els Mossos.

Ara, el següent pas, serà encarregar l'estudi, que marcarà el nombre de càmeres i la seva ubicació per millorar la seguretat i prevenir. Generalment, els emplaçaments de les càmeres es fan als accessos als nuclis urbans i a les urbanitzacions, com es pot veure a altres municipis de la comarca, i que és el que es marca ara també Begur. Després caldrà veure la seva aplicació que, com en altres casos, s'ha anat fent per fases arran del seu cost.

Autorització d'Interior

Abans de la seva entrada en servei, l'Ajuntmaent haurà d'aconseguir l'autorització  administrativa  prèvia de la Direcció General d'Administració de la Seguretat del Departament d'Interior de la Generalitat, amb l'informe favorable de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya. Segons la reglamentació actual, les càmeres policials han d'estar senyalitzades amb cartells. I es recorda que la majoria d'elles no graven so i que les imatges es destrueixen en un mes, ha informat l'Ajuntament de Begur.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El transport d´uns ganivets de cuina provoca l´alarma al centre de Figueres

La sensibilitat dels ciutadans arran dels atemptats terroristes succeïts aquesta setmana a...

Donatiu del Club Nàutic a l´Oncolliga

Donatiu del Club Nàutic a l´Oncolliga

El Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols va entregar un xec per valor de 2.053 euros...

Nova organització del CAP de Torroella partir de l´1 de setembre

El CAP de Torroella canviarà a partir de l'1 de setembre el seu model organitzatiu. Segons...

Reclamen més espai per fer nudisme a la platja de Castell de Palamós

Reclamen més espai per fer nudisme a la platja de Castell de Palamós

Una cinquantena de membres de l´associació nudista Club Català de Naturisme va realitzar dimarts...

Rehabiliten el pont de la font de la Pintoresca de Breda, destruït per un arbre caigut

Rehabiliten el pont de la font de la Pintoresca de Breda, destruït per un arbre caigut

La rehabilitació del pont de la font de la Pintoresca de Breda, que havia quedat...

Enllaços recomanats: Premis cinema