L'Ajuntament de Foixà va adjudicar, a finals d'octubre, les obres de protecció i adequació de les restes de l'església de Sant Romà de les Arenes i la restauració de l'església, el poblat i la torre de Sant Sebastià, per un import total d'uns 54.000 euros, a l'empresa Salvador Serra SA. Així, el primer projecte va ser adjudicat per un import de 22.385 euros, mentre que el segon, per un total de 30.835 euros.

Aprovat definitivament el setembre, el cost d'aquest últim projecte l'assumeix íntegrament el Programa romànic obert de La Caixa. Així, segons van explicar fonts municipals, està previst que la intervenció, que ja s'ha iniciat, es faci en tres fases: la prospecció arqueològica prèvia a la consolidació de la torre de Sant Sebastià i els seus entorns; la senyalització de la zona; i les tasques de consolidació i restauració dels murs.

Pel que fa a les obres de protecció i adequació de l'església, que assumeix l'Ajuntament, consisteixen a consolidar el porxo d'entrada o la porta d'accés, retirar la vegetació de l'entorn o reforçar els coronaments. Respecte al poblat, està previst que es rejuntin les parets.

Declarada zona d'interès arqueològic, el conjunt patrimonial de Sant Romà (o Romans) de Sidillà (o de les Arenes), es va recuperar fa un parell d'anys, després que l'Ajuntament impulsés el seu procés de recuperació i preservació, consistent a realitzar accions immediates per frenar-ne el deteriorament com eliminar la vegetació o reparar les zones més perjudicades, o en accions més a llarg termini com la consolidació de la coberta o l'interior de l'església preromànica, actuacions que han comptat amb el suport de la Diputació de Girona o el Consell Comarcal del Baix Empordà. Al setembre, fonts municipals van informar que tenim previst engegar una tercera campanya consistent en la consolidació parcial de la part del davant de l'església.