El regidor de Cultura i Educació de Torroella de Montgrí, va presentar ahir al matí la seva renúncia a l'acta com a edil del consistori. Segons va informar ahir l'Ajuntament, feia mesos que Regincós, havia constatat que no podia compaginar de «manera satisfactòria» la seva feina com a professor a la Universitat de Girona (UdG), la seva activitat política i la seva vida familiar. Segons va expressar ell mateix, va decidir presentar la seva renúncia ahir, després de donar-hi moltes voltes, i havent-ho parlat amb els companys d'ERC-Junts i haver buscat el millor moment per a totes les parts implicades.

La renúncia es farà efectiva, com marca la normativa, en un Ple Municipal, i per tant, serà en el del mes de desembre. Per Regincós, Torroella i l'Estartit té des d'aquest estiu «un molt bon govern municipal, ben avingut, heterogeni però ben cohesionat, obert, constructiu, dialogant, proactiu...» i està convençut que la persona que el substitueixi «s'hi trobarà molt a gust», com ell s'hi ha trobat aquests mesos.

Finalment va voler ressaltar que «no ho deixa en absolut per cap problema, ni personal ni de projecte, amb els companys del grup d'ERC-Junts, ni amb els socis de govern UPM i LEST». L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, va agrair la dedicació i l'esforç que ha destinat Regincós durant la seva etapa al capdavant d'àrees municipals tan sensibles per al conjunt del municipi.

Si ho ratifica l'assemblea conjunta d'ERC-Junts, amb tota seguretat serà Anna Maria Mercader, cinquena en la candidatura municipal de 2015, qui agafi el relleu de Regincós. Anna Maria Mercader, de 47 anys d'edat, és emprenedora, membre de l'Associació Sardanista Continuïtat, la revista digital Emporion o coordinadora de l'ANC-Torroella de Montgrí, entre altres. En principi, assumiria les mateixes competències de Regincós: Cultura, Educació, Festes, Patrimoni Cultural i la presidència de l'Organisme Autònom Can Quintana-Museu de la Mediterrània.