La Generalitat vol que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i els Serveis Socials reallotgin les tres famílies que des de fa uns dies han ocupat un bloc de pisos al centre. Es dóna el cas que els tres pisos del carrer Jacint Verdaguer número 30 són actualment propietat de la Generalitat perquè formen part de l'herència dels germans Anlló. Ahir es va fer pública l'ocupació de les tres famílies a través del Col·lectiu Dignitat i el Departament d'Economia s'ha posat en contacte amb el consistori per buscar una solució, tenint en compte la seva situació de vulnerabilitat. Actualment hi ha deu nens i sis adults que viuen en aquestes pisos que portaven anys desocupats. No tenen aigua i de moment tenen electricitat.

Les gestions s'han fet des de la direcció general de Patrimoni que és qui gestiona les herències intestades com és el cas del patrimoni heretat dels germans Anlló. Aquest bloc de pisos en concret s'ha intentat vendre a través de subhasta fins a quatre vegades sense que s'hagi trobat un comprador.

Fa uns dies el Col·lectiu Dignitat va decidir ocupar-lo per oferir un sostre a tres famílies que havien marxat de Santa Cristina d'Aro on vivien en habitatges desocupats que eren propietat de bancs. No tenien ni aigua ni llum i en alguns casos tampoc finestres. Des d'aquest col·lectiu asseguren que les tres famílies han passat per Serveis Socials però que no se'ls ha ofert una alternativa i que aquesta era lúnica solució que els quedava.

Preveuen anar arreglant els tres pisos a poc a poc i demanen a la Generalitat i a l'Ajuntament que els ajudin i que els donin d'alta el servei d'electricitat i aigua per poder viure-hi amb dignitat. De moment tenen llum perquè van posar fusibles nous i van veure que el subministrament no estava tallat.

Des de la Generalitat, però, consideren que cal reallotjar-los quan abans millor donada la seva situació de vulnerabilitat -hi ha deu menors d'entre 3 i 15 anys i sis adults-. Per això han obert un procés civil en el qual es demana a l'Ajuntament i a Serveis Socials que els busquin un nou indret on viure. Per altra banda, el Govern estudia mesures per evitar que altres finques del municipi que són del llegat dels Anlló puguin ser ocupades també.

L'Ajuntament ha declinat fer declaracions sobre aquest tema.

Una herència del 2004

El bloc ocupat està format per tres pisos que formen part del patrimoni que la Generalitat

va heretar l'any 2004 després que els dos germans -Francisco i Juan Anlló- morissin en poc temps, sense testament ni família coneguda. El seu patrimoni immobiliari estava format per diversos hotels, cases, pisos i places d’aparcament a Sant Feliu de Guíxols i a Barcelona. L'any 2014 es va fer l'última subhasta per vendre les diferents propietats.

La Generalitat preveu destinar els diners de la venda del patrimoni a projectes d'assistència social o institucions culturals tal com estableix la legislació vigent que regula les herències intestades.