n L'Ajuntament de Calonge, a través de l'Àrea d'Urbanisme, ha aprovat iniciar la contractació de les obres que han d'adequar el terreny de davant l'edifici Llevantí de Mar, a l'avinguda Pau Casals de Torre Valentina, com a aparcament públic. Els treballs, han informat fonts municipals, consistiran en la conservació, manteniment i pavimentació d'aquest vial i la seva zona verda, per adequar-ho com a zona d'aparcament de vehicles i crear un espai enjardinat al voltant. També s'hi farà una vorera i s'hi col·locarà enllumenat públic.

Actualment, aquest terreny de terra ja s'utilitza com a aparcament, sobretot durant els mesos d'estiu, però no hi ha cap tipus de drenatge i tampoc un ordre definit de les places d'estacionament. Els vehicles han d'entrar per un gual, travessant la vorera. Amb aquestes obres, doncs, es talaran els arbres que hi ha enmig del vial, es pavimentarà i es delimitaran les zones enjardinades i les entrades de vianants, han afegit des de l'Ajuntament.

Els treballs d'adequació d'aquest aparcament a Torre Valentina tenen un cost d'execució previst de 122.938,44 euros i la previsió de l'Ajuntament calongí és que durin uns tres mesos. La previsió és poder començar els treballs a principis del 2017 i que acabin abans de l'estiu. Les obres es realitzaran en diverses fases: una primera d'excavacions i, a partir del segon mes, començaran els enderrocs, la pavimentació i els acabats, entre altres.

L'Ajuntament ha exposat que aquest projecte s'emmarca dins el conjunt d'accions que l'administració calongina vol dur a terme de millora de l'asfaltat i reparació de diferents vials d'arreu del municipi.