El pastor Jordi Muxach i la gossa Sendy han guanyat aquest diumenge, per tercer any consecutiu, la 25ena edició del Concurs de Gossos d'Atura, de Torroella de Montgrí. Amb aquesta victòria, la Sendy es converteix en el tercer gos capaç de revalidar tres vegades seguides aquest títol.

Fins ara només ho havien aconseguit dos altres gossos de Muxach, en Sit, i la Coloma que va aconseguir cinc títols consecutius. Aquesta edició ha estat especialment disputada, i és que el marge entre el primer i el tercer classificat només hi han hagut dos punts de diferència. Muxach i Sendy han obtingut 85 punts, mentre que el segon classificat, Manuel Gorriti -actual campió d'Euskadi-, amb Argi, n'ha obtingut 84, i l'asturià Antonio Casona, amb Sua, n'ha aconseguit 83.

El guanyador reconeixia que aquest any havia estat especialment difícil. "Tots els pastors que vénen a Torroella són guanyadors, per això costa tant", ha comentat Muxach.

El d'aquest any ha estat un concurs marcat per la pluja que ha caigut a l'inici de la segona part de la prova. Tot i que s'ha aturat momentàniament, l'acte ha pogut acabar-se amb normalitat, això sí, ha incomodat a les prop de 2000 persones que s'han agrupat per veure el concurs.

En aquest sentit, Muxach ha lamentat la pluja, tot i que ha reconegut que no ha afectat als pastors. "Nosaltres treballem habitualment amb pluja, però ha estat una llàstima per el públic", ha afegit.

Transhumància popular

Una de les novetats d'aquesta edició ha estat una transhumància popular d'ovelles: el dissabte del mas Muxach, de l'Estartit, a l'Espai Ter; i diumenge, de l'Espai Ter, fins al recinte on es feia el concurs. Aquesta activitat ha deixat imatges del ramat passant per carrers de la vila. El concurs de gossos d'atura s'emmarca dins les activitats de la Fira de Sant Andreu que se celebra a Torroella de Montgrí.