Salvem el Golfet porta l'Ajuntament de Palafrugell al contenciós pel xalet

L'Administració encara no li ha respost la denúncia urbanística, que ha estat desestimada de forma tàcita. El síndic de greuges demana a la corporació local que paralitzi les obres, les quals estan suspeses des de finals del mes d'agost passat

01.12.2016 | 07:13
Salvem el Golfet porta l'Ajuntament de Palafrugell al contenciós pel xalet

La plataforma Salvem el Golfet va anunciar ahir que interposarà un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Palafrugell pel xalet que s'està construint al cim del penya-segat d'aquesta platja. La plataforma va prendre la decisió en l'assemblea general celebrada el passat dissabte amb l'assistènica de mig centenar de socis. Salvem el Golfet ha decidit portar l'Ajuntament al jutjat per la desestimació de la denúncia urbanística que l'associació va presentar el 5 d'agost passat contra les obres, els actes d'edificació i les llicències d'obres que les amparen. La plataforma vol l'enderroc de tota l'edificació construïda.

L'alcalde, Juli Fernández (PSC), va comentar ahir que la denúncia urbanística que va fer Salvem el Golfet ha estat desestimada «tàcitament» i l'Ajuntament encara no l'ha respost. El batlle va explicar que en les properes setmanes Salvem el Golfet rebrà la resposta, quan l'Ajuntament tingui resolts els expedients oberts arran de les resolucions de la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, que va detectar suposades irregularitats en la construcció. Juli Fernández va afegir que, d'aquesta manera, l'Ajuntament respondrà conjuntament a la Generalitat i a la plataforma.

El batlle de Palafrugell ha defensat en tot moment que el projecte del xalet del Golfet s'adequa a la normativa urbanística, cosa que avalen dos informes externs que l'Ajuntament va sol·licitar per resoldre les irregularitats detectades per Urbanisme, va afirmar. Aquests peritatges externs «acrediten que el procediment i la interpretació de la normativa (que ha fet l'Ajuntament en aquesta construcció) és correcta», va concloure Fernández.

Salvem el Golfet, però, sosté que el Pla de Millora Urbana de la finca permet «de forma irregular i contrària a Dret l'augment d'edificabilitat, ocupació i alçada dels terrenys». La plataforma també demana a la Generalitat que porti l'Ajuntament al contenciós administratiu per incomplir la revisió d'ofici i de declaració de lesivitat de les llicències d'obres com li requerien les resolucions de la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme del 2 i 3 d'agost. També requereix a l'Administració catalana que prengui les mesures necessàries per garantir que les obres segueixin parades i la inscripció al Registre de la Propietat de les infraccions urbanístiques que denuncien (com ara, atorgament d'una alçada excessiva de 7,5 metres davant la de l'entorn, de sis metres; o la no aplicació de la reducció del 30% de l'ocupació per terrenys en pendent).

També ahir, el síndic de greuges de Catalunya va comunicar que ha emès una resolució respecte a les queixes que havia rebut per part de Salvem el Golfet. Una de les decisions presa és recomanar l'Ajuntament perquè la plataforma pugui consultar l'expedient de les llicències urbanístiques. També li suggereix aturar les obres i que resolgui iniciar els expedients de revisió de llicència de Territori i Urbanisme. Finalment, insisteix a l'Ajuntament de Palafrugell que respongui la denúncia urbanística que va presentar Salvem el Golfet i que, de forma tàcita –com va concretar ahir el mateix batlle–, ha estat desestimada.

Informe «extemporani»

Respecte d'aquests requeriments i recomanacions del síndic de greuges, Juli Fernández va manifestar que ahir no havien rebut cap notificació d'aquesta institució i que, en tot cas, l'informe que ha fet «és extemporani». El batlle va recordar que les obres ja estan aturades des que a finals d'agost va ordenar suspendre'n la llicència perquè l'Ajuntament havia detectat un excés de construcció respecte del projecte aprovat. Juli Fernández va afegir que l'Ajuntament està resolent els informes per contestar tant les resolucions de Territori i Urbanisme com la denúncia urbanística de Salvem el Golfet.

Sobre aquesta darrera, va afegir que la plataforma havia comunicat que aportaria documents addicionals a la denúncia, cosa que l'Ajuntament encara no ha rebut. I va concloure que l'Ajuntament ha posat a disposició de la plataforma tota la informació de l'expedient del xalet de la cala del Golfet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Un incendi calcina nou cotxes a Palafrugell

El foc ha fet caure la pintura d'una façana i ha cremat el baixant d'aigües d'un edifici

La reforma del passeig Marítim de l´Estartit puja 5,1 milions d´euros

La reforma del passeig Marítim de l´Estartit puja 5,1 milions d´euros

La reforma del passeig Marítim de l'Estartit així com de la façana urbana que...

Un centenar de veïns pariticipen en l´«esCUPdellada popular» de Palamós

Un centenar de veïns pariticipen en l´«esCUPdellada popular» de Palamós

La CUP del municipi Palamós va celebrar aquest dimarts la tercera esCUPdellada...

La Bisbal ja té les deu propostes d´inversió perquè els veïns les decideixin

La consulta popular final sobre un valor de 50.000 euros tindrà lloc entre el 12 i el 18 de desembre

Calonge celebra els deu anys d´agermanament amb Otívar

Calonge celebra els deu anys d´agermanament amb Otívar

n Un grup de 60 veïns de Calonge i una delegació institucional encapçalada per l'alcalde Jordi...

El Pessebre Vivent de Pals arriba aquest Nadal a la 30a edició

El Pessebre Vivent tornarà a ser enguany una de les postals nadalenques més...

Enllaços recomanats: Premis cinema