La Bisbal aprova per silenci administratiu un pla parcial que no té prou suport polític

Es tracta del sector SUD-02 del carrer Josep Irla, on es pot implantar una superfície comercial

01.12.2016 | 09:58

El silenci administratiu positiu ha permès que el pla parcial urbanístic SUD-02 Josep Irla de la Bisbal d'Empordà estigui aprovat definitivament, sense que hagi estat votat en el ple. L'aprovació definitiva s'havia d'aprovar en el ple d'agost, però l'alcalde, Lluís Sais (ERC), va retirar el punt de l'ordre del dia quan va comprovar que hauria estat desestimat perquè l'únic vot favorable era el del grup republicà. Si aleshores s'hagués votat, el pla parcial no hauria prosperat, però en no votar-se va quedar subjecte al punt tres de l'article 89 de la Llei d'Urbanisme, que estableix que hi haurà silenci administratiu positiu en aquells plans urbanístics derivats si la seva resolució no es comunica en el termini de dos mesos des que va acabar l'exposició pública.

En el ple d'aquest dimarts, l'Ajuntament va aprovar la publicació als butlletins oficials de l'aprovació definitiva del pla parcial perquè sigui efectiu. Si bé és un tràmit merament administratiu, era del tot necessari ja que el silenci administratiu no inclou l'obligació de publicar el pla, que va comptar amb el vot a favor d'ERC i CiU i l'abstenció de la resta dels grups, menys un vot en contra de la CUP, per expressar el seu rebuig a la implantació d'una superfície comercial.

L'alcalde va exposar en declaracions a aquest diari que el silenci administratiu positiu «no és una forma usual» de procedir, però va ser l'única per tirar endavant aquest pla parcial que tenia el vistiplau d'Urbanisme de la Generalitat i dels serveis tècnics municipals, i recollia les prescripcions marcades per l'ACA i Comerç. Amb aquesta situació, «l'Ajuntament només pot aprovar-lo definitivament» ja que, si el pla parcial hagués estat desestimat en el ple de l'agost, el promotor podria haver reclamat una indemnització econòmica.

Els portaveus d'Independents per la Bisbal-PSC, Òscar Aparicio, i de Compromís per la Bisbal, Xavier Font, van criticar a Sais que no havia buscat el consens amb ells per aprovar definitivament el pla. Aparicio va afirmar que el seu grup no està en contra del supermercat, però que tenien tres consideracions a fer al pla. Per a la CUP, soci de govern, rebutgen la implantació d'un nou supermercat, per la qual cosa no hi van donar suport –ICV-EUiA també hi estava en contra, segons va manifestar a l'agost–. Sais va retreure a PSC, Compromís i CiU que no donessin suport al pla parcial quan durant el mandat anterior eren al govern i van «tutelar» el document, que va ser entrat a l'Ajuntament abans d'acabar el mandat. I va contestar que va intentar reconduir la situació parlant amb els grups de l'oposició, «i encara espero» les consideracions del PSC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'Ajuntament de Torroella redactarà un nou pla municipal d'igualtat

L'Àrea d'Acció Social i Cooperació de l'Ajuntament de Torroella de...

Guíxols des del Carrer sospita d´unes obres de l´hotel Eden Roc

Guíxols des del Carrer sospita d´unes obres de l´hotel Eden Roc

La formació recela dels treballs que s'estan duent a terme a la part posterior de l'establiment...

Convergència surt del govern de Palafrugell, que queda en minoria

Convergència surt del govern de Palafrugell, que queda en minoria

El socialista Juli Fernández compta ara amb el suport dels seus sis regidors, un d´Unió i un de...

ERC Josep Piferrer lamenta «l´espectacle»

El portaveu del grup municipal d´ERC, principal partit a l´oposició, Josep Pifer­rer va lamentar...

Es trenca el govern de Palafrugell

Es trenca el govern de Palafrugell

Els quatre regidors del PDECat de Palafrugell abandonen al PSC que queda en minoria

Les vendes d´immobles de l´herència dels germans Anlló sumen 2,66 milions d´euros

Les vendes d´immobles de l´herència dels germans Anlló sumen 2,66 milions d´euros

?Corresponen a 11 operacions, la més important de les quals és d'un habitatge i tres aparcaments a...

Enllaços recomanats: Premis cinema