La Bisbal aprova per silenci administratiu un pla parcial que no té prou suport polític

Es tracta del sector SUD-02 del carrer Josep Irla, on es pot implantar una superfície comercial

01.12.2016 | 09:58

El silenci administratiu positiu ha permès que el pla parcial urbanístic SUD-02 Josep Irla de la Bisbal d'Empordà estigui aprovat definitivament, sense que hagi estat votat en el ple. L'aprovació definitiva s'havia d'aprovar en el ple d'agost, però l'alcalde, Lluís Sais (ERC), va retirar el punt de l'ordre del dia quan va comprovar que hauria estat desestimat perquè l'únic vot favorable era el del grup republicà. Si aleshores s'hagués votat, el pla parcial no hauria prosperat, però en no votar-se va quedar subjecte al punt tres de l'article 89 de la Llei d'Urbanisme, que estableix que hi haurà silenci administratiu positiu en aquells plans urbanístics derivats si la seva resolució no es comunica en el termini de dos mesos des que va acabar l'exposició pública.

En el ple d'aquest dimarts, l'Ajuntament va aprovar la publicació als butlletins oficials de l'aprovació definitiva del pla parcial perquè sigui efectiu. Si bé és un tràmit merament administratiu, era del tot necessari ja que el silenci administratiu no inclou l'obligació de publicar el pla, que va comptar amb el vot a favor d'ERC i CiU i l'abstenció de la resta dels grups, menys un vot en contra de la CUP, per expressar el seu rebuig a la implantació d'una superfície comercial.

L'alcalde va exposar en declaracions a aquest diari que el silenci administratiu positiu «no és una forma usual» de procedir, però va ser l'única per tirar endavant aquest pla parcial que tenia el vistiplau d'Urbanisme de la Generalitat i dels serveis tècnics municipals, i recollia les prescripcions marcades per l'ACA i Comerç. Amb aquesta situació, «l'Ajuntament només pot aprovar-lo definitivament» ja que, si el pla parcial hagués estat desestimat en el ple de l'agost, el promotor podria haver reclamat una indemnització econòmica.

Els portaveus d'Independents per la Bisbal-PSC, Òscar Aparicio, i de Compromís per la Bisbal, Xavier Font, van criticar a Sais que no havia buscat el consens amb ells per aprovar definitivament el pla. Aparicio va afirmar que el seu grup no està en contra del supermercat, però que tenien tres consideracions a fer al pla. Per a la CUP, soci de govern, rebutgen la implantació d'un nou supermercat, per la qual cosa no hi van donar suport –ICV-EUiA també hi estava en contra, segons va manifestar a l'agost–. Sais va retreure a PSC, Compromís i CiU que no donessin suport al pla parcial quan durant el mandat anterior eren al govern i van «tutelar» el document, que va ser entrat a l'Ajuntament abans d'acabar el mandat. I va contestar que va intentar reconduir la situació parlant amb els grups de l'oposició, «i encara espero» les consideracions del PSC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Aprovada la modificació dels estatuts i el nom del Consorci de les Gavarres

Els nous estatuts s'adapten a la llei de racionalització de l'administració local i a la normativa...

Concentració a Vall-llobrega per reclamar a Ensenyament desencallar la nova escola

Concentració a Vall-llobrega per reclamar a Ensenyament desencallar la nova escola

L'Escola Vall-llobrega i l'Ajuntament volen posar fi a dotze anys de barracons - Tallaran aquest...

Circulant en contra direcció per la C-31 a Calonge i triplicant la taxa d´alcoholèmia

Els Mossos denuncien penalment un veí de Girona de 38 anys pels fets · L'home va dir que anava a...

El Club Nàutic Port d´Aro anima a presentar al·legacions a la reforma de la instal·lació

El Club Nàutic Port d´Aro anima a presentar al·legacions a la reforma de la instal·lació

El president Vicenç Arqués vol que el nou port «sigui socialment i ambientalment integrador»

La Generalitat demana ara al jutjat suspendre les obres del xalet polèmic del Golfet

La Generalitat demana ara al jutjat suspendre les obres del xalet polèmic del Golfet

L'Ajuntament de Palafrugell ha presentat al·legacions en contra de l'aturada dels treballs perquè...

Platja d´Aro acull el nou viceconsolat italià de les comarques gironines

Platja d´Aro acull el nou viceconsolat italià de les comarques gironines

L'Estat italià ha recuperat la seva presència institucional a les comarques...

Enllaços recomanats: Premis cinema