Un incendi va calcinar ahir nou vehicles que estaven estacionats al carrer Doctor Fleming de Palafrugell. Segons va informar els Bombers de la Generalitat, el foc va començar a dos quarts menys cinc minuts de set del matí i fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar cinc dotacions terrestres d'aquest cos d'emergències.

L'incendi va començar per causes que es desconeixen en un vehicle que en incendiar-se va vessar benzina a l'asfalt del carrer, fet que va provocar que les flames es propaguessin a la resta de vehicles que hi havia estacionats, ja que el carrer fa baixada. El foc va fer caure la pintura de la façana d'un habitatge i va cremar el baixant d'aigües del mateix edifici. «És un carrer molt estret, i per això les flames han afectat aquesta façana» va explicar ahir el batlle de la localitat baix empordanesa, Juli Fernández. Els Bombers van donar el foc per extingit cap a dos quarts de deu del matí. Amb tot, cap persona va resultar ferida ni es van haver de realitzar desallotjaments. «Era molt aviat i per tant, l'afectació ha estat mínima» va remarcar el batlle qui va explicar que, una vegada acabada l'actuació dels Bombers, la grua va retirar els vehicles calcinats i les brigades municipals van netejar tota la zona afectada.

Amb relació a les possibles causes del foc, Fernández va ressaltar que els efectius de Mossos d'Esquadra i Bombers ho estan investigant, però que tot apuntaria que l'origen «hauria estat fortuït». «Podria haver estat conseqüència del curtcircuit o una avaria en el primer vehicle afectat. De moment, no hi ha evidències que facin pensar que hagi estat mal intencionat» va afegir l'alcalde, qui va demanar a la població que, abans «d'emetre judicis prematurs, esperin «a què s'aclareixin els fets». Fernández també va expressar el seu suport a les persones afectades.