n Ca la Pruna de Pals acull aquest mes de desembre l'exposició Naixements i Pessebres del món, una mostra organitzada per l'Ajuntament, en la qual s'exposen una vuitantena de pessebres amb figures vingudes d'arreu del món. L'exposició, que es pot visitar fins l'1 de gener del 2017 al primer pis de la Casa de Cultura, ha estat possible gràcies a la col·laboració de la família Martí, que ha cedit per a aquesta mostra tot el material que hi ha exposat.

La família Martí és propietària d'una extensa col·lecció de pessebres que han estat reunits al llarg dels anys per Joan Martí Salavedra, emprenedor i persona profundament religiosa que va viatjar arreu del món per reunir una col·lecció de més de 450 pessebres; una mostra dels quals ha servit per crear l'exposició que es pot visitar aquest mes de desembre a Ca la Pruna.

La mostra va obrir les seves portes aquest dimarts i romandrà oberta fins l'1 de gener. A l'exposició es podran veure figures i pessebres africans -de països com Burkina Faso, Zaire o Angola-; centre-americans; sudamericans (Colòmbia, Xile, Veneçuela o Perú); europeus (Alemanya i França); asiàtics (de l'Índia,la Xina, entre d'altres) i de l'Espanya. Pel que fa als materials, s'han utilitzat per a la seva fabricació ràfia, pasta de pa, fulles de panotxa, cera, sabó, pedra, fusta tallada, metalls, ceràmica, sal o guix.

L'Ajuntament de Pals agraeix a la família Martí la seva cessió i col·laboració en el projecte.