n L'Ajuntament de Torroella de Montgrí projecta la instal·lació d'una vintena de menjadores per als gats que viuen als carrers de Torroella i de l'Estartit. La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus (ERC-Junts), ha explicat que estan treballant en la modificació de l'ordenança municipal de tinença d'animals perquè inclogui aquests elements, la seva distribució i el règim de responsabilització. La previsió és que la modificació inicial de la normativa pugui passar pel ple de gener o de febrer. L'objectiu d'aquesta mesura, ha afegit la regidora, és el de regular les colònies de gats -s'entén per colònies de gats aquells grups del carrer que reben menjar de particulars o d'entitats-.

Bartomeus ha explicat que, com hi ha gent que dóna de menjar als gats del carrer, també hi ha gent a la qual els gats provoquen molèsties i que se'n queixen a l'Ajuntament. A més de tenir els animals a davant de casa, és habitual que el nombre s'incrementi dia rere dia quan saben on poden aconseguir menjar fàcilment.

Per evitar aquestes situacions molestes, i regular una mica les colònies de gats, l'Ajuntament ha decidit que adquirirà menjadores per a aquests gats del carrer, les quals es distribuiran a Torroella de Montgrí i l'Estartit, en els punts que l'Ajuntament i l'Entitat Municipal Descentralitzada decideixin, ha completat Sandra Bartomeus. També ha demanat a les associacions Amics Protectors dels Animals Torroella-l'Estartit i l'Estartit Gats que facin les seves propostes sobre les possibles ubicacions d'aquestes menjadores.

La regidora de Medi Ambient ha recalcat que les menjadores les comprarà l'Ajuntament, però que el funcionament serà responsabilitat de particulars o entitats que se'n vulguin fer càrrec. En aquest sentit, Sandra Bartomeus ha concretat que la tasca dels responsables serà alimentar els gats del carrer i mantenir i netejar la instal·lació on es dipositarà l'aliment.

La responsable de l'àrea de Medi Ambient ha afegit que «ara hi ha moltíssims llocs on es dóna de menjar als gats, de manera que amb la col·locació de les menjadores, aquests punts on s'alimenta a gats es reduiran». El nombre de 20 menjadores és inicial, de manera que en el futur pot ampliar-se, ha manifestat la regidora.