L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha respost les tres resolucions enviades per la Direcció General d'Urbanisme el passat mes de setembre, on instava el consistori a anul·lar la llicència d'obres atorgada l'abril del 2014 per a la construcció d'un xalet de luxe a la cala del Golfet, a Calella. Dues de les resolucions analitzaven part de l'obra i constataven que hi havia hagut "incompliments lleus". La tercera, però, entrava de ple en la llicència d'obres i apuntava que s'havia infringit el Pla de Millora Urbana de la finca i que l'autorització municipal contravenia el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC), perquè faltava un estudi paisatgístic. En un comunitat, el consistori assegura que no hi ha cap causa per aturar definitivament les obres, que no s'ha lesionat l'interès públic i que, per tant, no prendrà cap mesura per anul·lar la llicència.

L'Ajuntament de Palafrugell defensa que la llicència d'obres per aixecar un xalet de luxe a la cala del Golfet està ben donada i que, per tant, no incoarà cap expedient perquè considera que no hi ha cap causa per aturar definitivament els treballs i anul·lar la llicència. El consistori remarca que no s'ha produït cap "lesivitat per a l'interès públic" en les llicències atorgades fins ara i que, per tant, no farà res per anul·lar-les. Per tant, contradiu la versió d'Urbanisme, que havia instat el consistori a anul·lar la llicència i a "restaurar la realitat física alterada"

En el cas de la primera resolució, Urbanisme alertava que calia restaurar i legalitzar elements que no estaven contemplats en la llicència. L'ajuntament assegura que havia detectat aquests elements amb anterioritat i que ja s'ha treballat al respecte, aconseguint una "resposta satisfactòria" i incorporant-los a l'expedient.

Pel que fa referència a la segona resolució, el consistori sosté que no hi ha cap "infracció urbanística" i apunta cap a Urbanisme, a qui acusa de fer "lectures equivocades i deducció d'interpretacions sense fonament tècnic" a l'hora d'aplicar la normativa de la 'Guia de referència per a l'elaboració de la normativa del POUM'.

En el cas de la tercera, assegura que s'ha encarregat un estudi d'impacte i integració paisatgística a una empresa externa que ha confirmat que els murs que separen la finca del camí de ronda són correctes. Per a l'ajuntament, aquesta és una "prova concloent de la correcta actuació municipal".

Per tots aquests motius, la junta de govern del passat 12 de desembre va decidir no iniciar cap expedient administratiu perquè considera que no s'ha lesionat l'interès públic a l'hora d'atorgar les llicències d'obres i que, per tant, no hi ha cap causa per anul·lar-les.

L'alcalde, Juli Fernández, recorda que des del 1983 aquesta finca està catalogada com a urbana i que aquesta qualificació es va tramitar al Pla de Millora Urbana, aprovat per la mateixa Direcció General d'Urbanisme. "Per tant, s'ajusta a la normativa", ha defensat. L'alcalde ha declarat que confia en els tècnics municipals i afegeix que els diferents informes externs que han encarregat ratifiquen el posicionament de l'ajuntament.