Els Agents Rurals han capturat un gos ensalvatgit i de raça potencialment perillosa que va intentar atacar una persona al nucli de Canet de la Tallada. L'animal, un dogo argentí, rondava per la zona abandonat i sense amo. A més, estava ferit perquè un vehicle l'havia atropellat i passava molta gana.

De fet, havia arribat a matar 14 gallines per menjar-se-les. La setmana passada, quan una persona se li va apropar, el gos li va ensenyar les dents i va fer el gest d'atac, tot i que no el va arribar a ferir. El municipi va demanar ajuda als Agents Rurals, que diumenge el van poder capturar viu amb l'ajuda d'una trampa i el van traslladar a la protectora d'animals Rodamón.

Els Agents Rurals van situar una trampa amb menjar a dins per capturar el gos. Comptaven que, com que estava molt prim i passava gana, entraria dins la trampa. Així va ser. Un cop atrapat, el van traslladar a una protectora d'animals de la comarca. Fonts del Departament d'Agricultura han informat que l'animal pertany a una de les races considerades potencialment perilloses. Feia temps que el gos estava abandonat, sense amo i rondava per la zona. L'animal no estava en bones condicions físiques per la manca de menjar i estava famèlic. Els Agents Rurals han pogut constatar que va arribar a matar catorze gallines per menjar-se-les.

Petició als Rurals

Alguns veïns també s'havien queixat perquè està ensalvatgit i era agressiu amb qui se li apropava. La setmana passada, el gos va arribar a fer el gest d'atacar una persona que se li va acostar. Per això, l'Ajuntament es va posar en contacte amb els Agents Rurals per demanar-los ajuda perquè, tot i que és competència municipal, els ajuntaments petits no tenen recursos per dur a terme aquestes actuacions. Els Agents Rurals van apostar per atrapar-lo viu amb la trampa i traslladar-lo a la protectora Rodamón per intentar que es pugui recuperar. El gos també estava ferit per un atropellament.