L'Ajuntament de Palafrugell no veu motius per anul·lar les llicències d'obres que va atorgar al xalet que s'està construint al cim del penya-segat del Golfet. D'aquesta manera, rebutja la petició que li va traslladar la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat perquè les declarés lesives, el pas previ a anul·lar-les.

L'Ajuntament dóna resposta a les tres resolucions d'Urbanisme, que detectaven presumptes irregularitats, com ara un excés d'edificabilitat. D'altra banda, la junta de govern local celebrada ahir va aixecar la suspensió d'obres que l'alcalde, Juli Fernández, havia decretat a l'agost per desajustos en la piscina i el seu entorn entre el projecte inicial pel qual s'havia concedit permís i el que el promotor havia executat.

Fernández va explicar que els promotors s'havien excedit en la superfície construïda -«no són cap element de significació»-, per la qual cosa va decretar la suspensió de les obres fins que no aportessin un projecte de restauració. Un cop presentat, el govern va concedir ahir el permís d'enderroc dels elements que no respecten la llicència i, per tant, també va aixecar la suspensió. El batlle preveu que els promotors rebran la notificació la setmana que ve.

Precisament, aquests elements eren l'objecte d'una de les resolucions d'Urbanisme de la Generalitat. En la seva resposta a la Direcció General, l'Ajuntament exposa que la disfunció entre la llicència d'obres i el que s'havia executat ja havia estat detectat pels serveis municipals i que, com va exposar ahir Fernández, està en vies de solució.

Quant a l'excés de superfície edificada i excés d'una planta d'alçada -segons va alertar Urbanisme en una altra de les seves resolucions-, l'Ajuntament considera que no hi ha aquestes infraccions urbanístiques ja que Urbanisme les fonamenta «en lectures equivocades del cos normatiu d'aplicació i amb la deducció d'interpretacions que no tenen fonament tècnic i que són contràries a la normativa de la Guia de referència per la elaboració de normativa del POUM».

Camí de ronda per davant

Respecte dels murs que separen la finca del camí de ronda, l'Ajuntament conclou a partir de diferents informes que no hi ha cap infracció de la normativa. L'alcalde va exposar sobre aquest punt que l'Ajuntament va encarregar a una empresa externa un estudi d'impacte i d'integració paisatgística que afirma que la seva integració serà adequada quan s'enllesteixi i que, si es vol el camí de ronda per davant de la casa, «aquesta és l'única opció possible».

Amb aquests arguments, la junta de govern del dilluns passat va decidir no incoar l'expedient administratiu per a declarar la lesivitat per a l'interés públic de les llicències d'obres ja que entén que no existeix cap causa d'anul·labilitat.

Fernández va insistir que «cal entendre que des de l'any 1983 aquesta finca està catalogada com urbana, i es va tramitar el Pla de Millora Urbana aprovada per la mateixa Direcció General de la Generalitat, i per tant s'ajusta a la normativa». I va reiterar la confiança amb els tècnics municipals, cosa que «els diferents informes externs encarregats, ratifiquen aquest posicionament».

L'Ajuntament també confirma el posicionament del batlle, que sempre ha defensat que s'ha actuat correctament i que només retirarà la llicència d'obres si ho decretat un jutjat.