El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha suspès cautelarment el pagament d'una multa de 15.000 euros amb què l'Ajuntament de Palamós ha sancionat la taverna Can Moni de la vila per una infracció molt greu de la llei de contaminació acústica. El secretari general de la Fecasarm i lletrat de l'establiment, Joaquim Boadas de Quintana, s'ha mostrat satisfet per la resolució judicial, de manera que el pagament de la sanció queda pendent de la sentència del cas.

Boadas de Quintana considera la multa «totalment desproporcionada» i destaca que la suspensió judicial del pagament «acredita» que si els responsables de la taverna paguessin ara els 15.000 euros, «se'ls produiria un dany irreparable» ja que els obligaria a tancar l'establiment i, en cas que després el jutjat els donés la raó, ja no podrien recuperar-lo. L'advocat ha afegit que, si bé la suspensió cautelar del pagament no entra en el fons de la qüestió del recurs contenciós, sí que deixa clar que la sanció és exagerada ja que podria comportar el tancament «d'un petit negoci familiar».

Boadas de Quintana ha afegit que la voluntat del seu client és arribar a un acord extrajudicial amb l'Ajuntament i la veïna denunciant que eviti el tancament de la taverna, alhora que considera «irregular» la medició que va provocar la multa. La queixa del lletrat per la desproporció de la sanció no és infundada: és la multa més alta imposada a un local d'hostaleria a Catalunya per soroll d'acord amb la Fecasarm i l'Associació Catalana contra la Contaminació Acústica, que representa la veïna denunciant.