Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) busquen els autors dels incendis intencionats que les nits del 28, 30 i 31 de desembre van cremar totalment sis vehicles i van afectar-ne tres més, a més de causar danys a dos immobles.

Malgrat que totes les hipòtesis es mantenen obertes, la policia, que ha augmentat la seva presència als carrers, sospita que els autors podrien ser d'origen marroquí, atès que tots els propietaris dels vehicles cremats són originaris d'aquest país magribí.

Els incidents de les tres últimes nits han tingut lloc als carrers Trafalgar, Mina del Nord, Guifré, Castell d'Aro i Bilbao de Sant Feliu.

L'alcalde, Carles Motas, ha manifestat que no descarta que pugui tractar-se d'una venjança entre membres de la mateixa comunitat per un assumpte de drogues.

A part de la col·laboració de la comunitat marroquina, també es demana més contundència judicial amb els delinqüents reincidents.

L'alcalde ha explicat que fa temps que en aquesta localitat actuen de forma "reincident" petits delinqüents d'origen magribí que són menors d'edat.

"Hem de procurar que tant la via policial com la judicial, que en aquest cas també intervé de manera decisiva, actuïn de forma contundent perquè moltes vegades es fan detencions d'aquests personatges i acaben sortint molt ràpid de nou", ha afegit.

Segons ha informat el consistori de Sant Feliu, l'alcalde i altres membres del govern han mantingut una reunió a porta tancada amb responsables de la policia local, dels Mossos d'Esquadra i membres de la comunitat marroquina per analitzar el que ha passat.

El govern local ha tingut interès a reunir-se amb membres del col·lectiu marroquí perquè tinguin informació de primera mà i mantenir vies de col·laboració mútua.

En la trobada s'hi ha abordat el reforç de la vigilància, de la coordinació i l'augment de la seguretat a tota la ciutat, així com els mitjans a aportar per aprofundir en la investigació del que ha passat.

Carles Motas ha subratllat que situacions com aquestes són preocupants i que el consistori i les forces de seguretat aportaran tots els recursos per investigar el que ha passat sense dilació.

El govern local considera oportú no oferir detalls específics de la investigació i ha anunciat millores significatives en el reforç de la vigilància i la coordinació policial.

En aquest sentit, ha subratllat la instal·lació de càmeres de seguretat ja que el pressupost del 2017 de Sant Feliu preveu invertir 80.000 euros en càmeres de videovigilància que gravaran les matrícules dels vehicles que entrin i surtin del municipi, així com la via pública.

Abans de l'estiu s'espera que n'estiguin funcionant cinc i quinze a final d'any. E