Verges reforma la Casa de la Vila per eliminar les barreres arquitectòniques

?Amb un pressupost de més de 96.000 euros, l'actuació ha consistit en la instal·lació de rampes, un ascensor i en la millora d'alguns espais interiors

07.01.2017 | 01:18

nLa Casa de la Vila de Verges ja és accessible per a les persones amb mobilitat reduïda, després de les reformes efectuades durant els darrers dos mesos per eleminar les barreres arquitectòniques existents, entre altres millores. Així ho va confirmar l'alcalde, Ignasi Sabater (CUP), qui va explicar que l'actuació ha comptat amb un pressupost de 96.241, 68 euros, dels quals 70.000 euros han estat subvencionats per la Diputació de Girona. L'edifici compta amb una planta baixa on es troben les dependències municipals i el Dispensari Mèdic i una primera planta on hi ha el jutjat de pau.

Segons va explicar el batlle, els dos accessos en aquest edifici, construït a principis del segle XX sobre l'antic castell medieval i reformat l'any 1990, no estaven adaptats, ja que l'ús que se li dona actualment no és el mateix pel qual va ser dissenyat. Així, segons Sabater, l'accés principal de l'edifici des de la façana nord i sud «no era practicable» perquè hi havia uns desnivells considerables; mentre que l'accés a la primera planta només es podia fer a través d'una escala. Per tal d'eliminar, doncs, aquestes barreres arquitectòniques, s'ha instal·lat una rampa a l'entrada principal -la que dona a la Placeta- que permet l'accés a la Sala Polivalent, al dispensari mèdic i al vestíbul, on també s'ha col·locat un ascensor que permet accedir al pis superior.

D'altra banda, a la primera planta, s'ha ampliat la superfície destinada a despatxos i llocs de treball i s'han creat dos despatxos destinats a serveis socials a l'espai que ocupava l'arxiu municipal, que ha estat redistribuït a una zona més gran. A més, s'ha reformat el lavabo per fer-lo accessible a persones de mobilitat reduïda i a l'antic vestíbul de la primera planta s'hi ha ubicat el nou ascensor, una sala de reunions amb un petit office i el despatx d'alcaldia. A la resta d'espais (Serveis Tècnics, Jutjat de Pau, oficines, secretaria i sala de plens) no s'hi han realitzat actuacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El Casal Esportiu de Platja d´Aro compleix una dècada oferint activitats

El Casal Esportiu de Platja d´Aro compleix una dècada oferint activitats

A l'entorn d'un miler de nens i joves participen també al Casal d'Estiu i al Casal Tecnològic de...

Palafrugell presenta als veïns el primer espai d´esbarjo per a gossos

Palafrugell presenta als veïns el primer espai d´esbarjo per a gossos

La instal·lació, ubicada al barri del Pi Verd, disposarà de punts de bancs, fonts o punts de...

Demanen ajuda per reeditar un llibre sobre la història de l´Estartit

L'EMD ha iniciat una campanya de micromecenatge per poder fer una tercera edició de l'obra de...

La remodelació del passeig de Rius i Calvet de Sant Feliu costarà 3 milions

La remodelació del passeig de Rius i Calvet de Sant Feliu costarà 3 milions

L'Ajuntament ganxó ha modificat la proposta inicial valorada en 1,17 milions d'euros perquè ha...

Detinguts tres joves a Llafranc per un robatori amb força en un xalet

Detinguts tres joves a Llafranc per un robatori amb força en un xalet

Els propietaris es trobaven dormint a l'interior de l'habitatge i no es van adonar de la presència...

Enllaços recomanats: Premis cinema