Dos anys i mig més de presó per a l'home que va cremar la dona

Miguel Sánchez Gámez accepta la nova pena, aquesta per haver colpejat el fiscal del cas

13.01.2017 | 07:16

El condemnat per cremar viva la parella a Calonge el 2006 ha acceptat una pena de 2 anys, 6 mesos i 1 dia de presó i pagar una multa de 920 euros per colpejar el fiscal del cas. Fiscalia i defensa han arribat a un acord que ha rebaixat la petició inicial de quatre anys de presó i 6.200 euros de multa per atemptat a l'autoritat en concurs amb un delicte contra l'administració de Justícia i una falta de maltractament d'obra. Miguel Sánchez Gámez ha reconegut que el 21 de març del 2014 va actuar «mogut per la venjança» quan va assestar dos cops de puny al fiscal Víctor Pillado.

L'agressió va tenir lloc després d'escoltar el veredicte del jurat popular, que el declarava culpable d'assassinat, avortament, incendi i danys. La nova condemna se suma a la pena de 19 anys de presó que li va imposar l'Audiència de Girona per l'assassinat.

Fiscalia i defensa, exercida pel lletrat David Torres, han arribat a un acord tenint en compte que el processat reconeix els fets i que durant la instrucció s'ha mostrat penedit. Les càmeres de la sala del jurat de l'Audiència de Girona van enregistrar l'agressió. 

Aquest dimecres, el Jutjat penal número 5 de presó l'ha condemnat de viva veu a 2 anys, 6 mesos i 1 dia de presó i a pagar 920 euros en multes com a autor d'un delicte d'atemptat a l'autoritat en concurs ideal amb un delicte contra l'administració de Justícia i una falta de maltractament d'obra. A la vista, Sánchez Gámez ha acceptat la condemna.

La nova pena se suma als 19 anys de presó que ja li va imposar l'Audiència de Girona per cremar viva la seva parella embarassada de tres mesos l'octubre del 2006. El processat reconeix que va assestar dos cops de puny al fiscal Víctor Pillado «mogut per la venjança» ja que sabia que el fiscal havia tingut un paper «determinant» a l'hora d'anul·lar un primer judici, on quedava absolt. 

El 2009, l'Audència de Girona ja va jutjar Sánchez Gámez per l'assassinat però aleshores el van absoldre. El fiscal va recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va anul·lar la sentència, el veredicte i el judici. El Tribunal Suprem va confirmar la decisió del Superior de Justícia i, per això, el març del 2014 es va repetir el judici a l'Audiència de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Palamós avança un mes el tancament de Castell als cotxes i les motos

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós està ultimant les tasques...

Batxillerat Entrega dels setzens premis

Batxillerat Entrega dels setzens premis

Els ajuntaments de Castell-Platja d'Aro i de Santa Cristina d'Aro han lliurat els 16ns Premis de...

L´escola de Vall-llobrega tallarà la C-31 per reclamar la construcció d´un centre

L´escola de Vall-llobrega tallarà la C-31 per reclamar la construcció d´un centre

Des que es va posar en marxa, l´any 2005, el col·legi està format per barracons . Faran una marxa...

Els barracons, un sobrecost de 4.259 euros a l´any

L´estudi elaborat pels serveis tècnics de l´Ajuntament de Vall-llobrega sobre el consum d´energia...

Els convergents passen factura a l´alcalde amb el Golfet

Els convergents passen factura a l´alcalde amb el Golfet

Donen suport a la moció d'Esquerra, picant-li l'ullet davant una unió per fer fora Fernández

Enllaços recomanats: Premis cinema