L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs duts a terme en un tram de 2,1 quilòmetres de la llera del riu Ridaura, dins el terme municipal de Castell-Platja d'Aro. L'actuació s'ha dut a terme fora de zona urbana, concretament en el tram comprès entre la depuradora del municipi i la carretera GI-666, ha informat l'ACA.

Els treballs duts a terme, que han comptat amb un pressupost proper als 2.000 euros, s'han encaminat a recuperar la lliure circulació de l'aigua en aquest tram i reduir el risc d'inundació en cas d'avingudes, evitant possibles danys en béns i infraestructures aigua avall, ha explicat l'Agència Catalana de l'Aigua.

Les mesures executades durant la intervenció han consistit en retirar arbres tombats i susceptibles de caure a la llera, fer una poda i retirada selectiva de vegetació emergent, així com la retirada de residus acumulats en aquest tram de llera. Els treballs també han potenciat la retirada d'arrels i rizomes d'espècies vegetals invasores (principalment de canya). Aquesta retirada ha d'afavorir la proliferació i creixement de les espècies vegetals de la zona.