L’Ajuntament de Pals ha donat un pas més per completar la urbanització de Mas Tomasí. El passat mes de desembre el consistori va adjudicar la fase 6-A dels treballs d’arranjament -iniciats per trams l’any 2002- a l’empresa Rubau Tarrés, S.A. per un import total de 387.573,03 euros; del qual els veïns de la fase afectada n’hauran d’assumir el 85%, mentre que l’Ajuntament de Pals aportarà el 15% restant. La previsió és que les obres tinguin un termini d’execució d’uns set mesos.

Maite Servià, regidora d'Urbanisme de Pals, ha assegurat que «el nostre objectiu és donar una resposta definitiva i eficaç a totes les necessitats que han anat expressant els veïns i veïnes del Mas Tomasí al llarg d’aquests darrers anys i garantir sense pal·liatius l’estat òptim de la via pública i dels serveis que es presten en aquesta urbanització». En aquest sentit, un cop es doni compliment a aquesta fase 6-A, el projecte encararà la seva recta final amb les dues subfases que quedaran pendents.

Del 90 al 85%

Les contribucions especials pel finançament d’aquesta fase 6-A van ser motiu de polèmica amb els propietaris: inicialment, l’Ajuntament els volia fer pagar el 90% de l’import de l’obra, cosa que va aixecar les queixes dels propietaris perquè en les fases anteriors els propietaris havien hagut de fer front al 75%.

Posteriorment, l’equip de govern va accedir a incrementar la seva aportació al 15%, cosa que va reduir la dels veïns al 85%. A més, el cost del projecte s’ha reduït notablement del previst inicialment: així, un any enrere, l’import que calculava l’Ajuntament per executar aquesta fase 6-A de la urbanització era de 641.417,83 euros, mentre que l’import final de l’adjudicació ha estat de 387.573,03 euros.

L’actuació es farà a la part més alta de Mas Tomasí amb l’objectiu d’arranjar-ne les zones més malmeses. Per tot plegat, tal com s’ha procedit en anteriors fases, l’Ajuntament de Pals atendrà totes les consultes, dubtes i suggeriments dels veïns i veïnes de la urbanització, amb la màxima atenció per part de la direcció tècnica.