El projecte per regularitzar la biblioteca també acabarà al jutjat

02.02.2017 | 07:18
L´edifici de la Biblioteca Comarcal de la Bisbal, en una imatge d´arxiu

El ple de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà del 22 de desembre de l'any passat va aprovar definitivament el projecte de la «nova biblioteca central comarcal» de la ciutat, que és un edifici de nova planta que ja està construït i que una sentència determina que dues de les quatre façanes estan en situació irregular.

L'aprovació del projecte d'una construcció que ja està dempeus respon a l'estratègia de l'Ajuntament per intentar regularitzar el volum i, en definitiva, evitar-ne un possible enderroc parcial. No obstant això, l'aprovació d'aquest projecte serà impugnada pel veí Josep Sabater, que ja va denunciar el projecte inicial, la qual cosa va determinar la resolució judicial citada que declara irregulars dues de les façanes.

L'estratègia de l'Ajuntament es fonamenta en la modificació feta del POUM, de manera que la Biblioteca Comarcal s'adequa a la normativa urbanística vigent –la sentència determinava irregular la construcció d'acord amb el planejament urbanístic vigent en aquell moment. Amb aquestes modificacions dels documents urbanístics, l'equip de govern vol al·legar una impossibilitat legal d'execució de sentència ja que, normativament, l'equipament ara és correcte.

Sabater ja va presentar al·legacions a la tramitació del nou projecte, que van ser desestimades, i va subratllar que és idèntic al que es va utilitzar per construir l'edifici –l'única diferència és que ara se n'ha separat l'antic escorxador– i que el govern local es val de «subterfugis» per no complir la sentència.

El regidor de Cultura, Carles Puig (CUP), ha lamentat que Sabater interposi un nou contenciós adminstratiu perquè allargarà més anys la via judicial, cosa que bloquejarà la possibilitat de prendre qualsevol decisió sobre què fer amb l'equipament. Puig ha comentat que l'Ajuntament està lligat de mans perquè si, per exemple, decidís l'enderroc parcial, després podia sortir una resolució judicial que digués que no feia falta.

Puig ha afirmat que «no hem de tornar a remenar el tema de qui és culpa, sinó que hem de mirar de tirar endavant». I ha afegit que amb la situació actual –no es pot tirar endavant la seva obertura– «ningú en treu cap benefici i fa mal a la Bisbal i a la seva cultura».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El gest de Platja d´Aro que millora la vida a desenes de dones africanes

El gest de Platja d´Aro que millora la vida a desenes de dones africanes

?La subvenció de 5.000 euros que la Fundació Sol Solidari ha rebut de l'Ajuntament ha permès...

El transport d´uns ganivets de cuina provoca l´alarma al centre de Figueres

La sensibilitat dels ciutadans arran dels atemptats terroristes succeïts aquesta setmana a...

Donatiu del Club Nàutic a l´Oncolliga

Donatiu del Club Nàutic a l´Oncolliga

El Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols va entregar un xec per valor de 2.053 euros...

Nova organització del CAP de Torroella partir de l´1 de setembre

El CAP de Torroella canviarà a partir de l'1 de setembre el seu model organitzatiu. Segons...

Reclamen més espai per fer nudisme a la platja de Castell de Palamós

Reclamen més espai per fer nudisme a la platja de Castell de Palamós

Una cinquantena de membres de l´associació nudista Club Català de Naturisme va realitzar dimarts...

Enllaços recomanats: Premis cinema