La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ha anunciat que rescata i tornarà a editar la publicació ganxona Àncora, que va deixar de publicar-se el desembre de l'any passat després de 69 anys, per problemes financers. Així ho va comunicar ahir la Cambra, que donarà els detalls el proper dimarts en una roda de premsa convocada al matí amb la presència del president de la Cambra Joan Puig i el president de l'Associació Cultural Bitàcola, Josep M. Isern.

De moment, el que es coneix és que la Cambra de Comerç i l'Associació Cultural Bitàcola, l'editora fins ara del setmanari, han arribat a un acord perquè la titularitat i el fons cultural de la publicació siguin de la Cambra, tot amb l'objectiu que l'Àncora torni a publicar-se en un nou format.

El setmanari ganxó va deixar de publicar-se per diversos factors, com ara la reducció de la publicitat, de les vendes, de les subscripcions i de les subvencions, unit a una major competència a través d'internet i d'altres publicacions gratuïtes. També, va exposar en una editorial: «Tot i haver-se comentat en diverses ocasions que les publicacions locals en paper, si es potenciessin com caldria, amb els corresponents ajuts i suports, no haurien de desaparèixer, la realitat és molt diferent i ha quedat demostrat tot el contrari». La revista va néixer com a Chut el 1947.