Ajuntament de Castell-Platja d´Aro va aturar ahir al matí les obres de perforació que s´estaven realitzant des del dilluns en el talús de la platja de sa Conca. El regidor d´Urbanisme, Josep Maria Solé, va comunicar que a les nou del matí, després de comprovar que l´actuació s´estava fent en una zona verda pública, es va ordenar als operaris parar i, posteriorment, l´alcalde Joan Giraut va dictar el decret de suspensió de l´excavació i de l´ascensor que hi va lligat -la construcció del xalet a la part superior del talús, i que dona a l´avinguda de les Platges, pot seguir.

Solé va concretar que les obres en una zona verda pública són totalment il·legalitzables, de manera que l´única possibilitat que hi ha és que la promotora, l´empresa del futbolista Xavi Hernández Galileu 136 SL, restauri els danys causats al talús. La possibilitat d´una sanció econòmica és una qüestió jurídica.

Josep Maria Solé va explicar que el projecte de l´obra que s´ha aturat preveu la construcció d´un ascensor dins de la finca que baixi al subsòl i un accés a l´exterior. En tot cas, va precisar el regidor, el projecte s´havia de desenvolupar en tot moment dins de la propietat privada. No obstant això, l´execució no respectava aquests límits i, aquest dimarts, el Grup de Natura Sterna va alertar que la perforació podia ser en una zona pública, cosa que els serveis tècnics municipals van confirmar ahir.

El regidor d´Urbanisme va explicar que, si l´accés a l´ascensor s´havia d´obrir a dins de la propietat de Xavi Hernández, l´obertura hauria d´estar a una alçada de set o vuit metres del talús -cosa que fa inviable accedir a la platja des d´aquest punt-, i no arran de la platja, on era que s´estava excavant.

Solé va afegir que en el mateix sector hi ha algunes finques que tenen accés directe a la cala perquè el límit de la propietat arriba a la cota zero.