La directora dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisenda Guillaumes, va explicar dimecres les principals accions del Pla de prevenció de danys i riscos originats per la fauna cinegètica als representants locals del territori al Consell d'Alcaldes del Baix Empordà.

La directora va explicar als alcaldes quines són les principals mesures que inclou aquest Pla que té en marxa el Departament d'Agricultura per fer front a les sobrepoblacions d'algunes espècies, principalment els senglars. Va aprofitar per explicar quin és el procediment que ha de seguir la persona afectada per danys als conreus per poder donar una millor informació quan les queixes arriben als ajuntaments. Guillaumes va parlar també de les zones de seguretat (és a dir, on no es pot caçar) que envolten els municipis per saber quins tràmits cal seguir per intentar reduir danys en aquests espais pròxims a la trama urbana on cal garantir l'adequada protecció de les persones.

El Pla de prevenció dels danys i riscos originats per la fauna cinegètica avança per establir un nou marc legal, administratiu i operatiu per fer front als nous reptes que generen les elevades poblacionals d'algunes espècies.