La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ha rescatat la publicació ganxona Àncora, que va deixar de publicar-se per problemes financers el desembre de l'any passat després de 69 anys. La intenció de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols és tirar endavant de nou la publicació del setmanari, que mantindrà el seu caire independent, però amb una estructura periodística actual i amb vocació de donar informació i donar veu a totes les opcions polítiques de la ciutat.

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i l'Associació Cultural Bitàcola, editora de la revista Àncora fins al 22 de desembre del 2016 amb el darrer número, el 3.465, van arribar el passat dia 7 de febrer a un acord a través del qual la Cambra és a partir d'ara la dipositaria del seu fons documental, així com de la capçalera.

La capçalera va néixer el 30 d'octubre del 1947 amb el nom de Chut, per la seva vocació inicial esportista. El seu fundador Enric Descayre era un gran amant dels esports i per això engrescà a una colla d'amics a crear aquesta publicació que tenia quatre pàgines dedicades exclusivament als esports. Després, l'1 de setembre del 1949, canviaria el nom pel d'Àncora, també fent una al·lusió directe a l'esport nàutic.

Amb el canvi de nom, també es va produir una transformació a la revista que fou des d'aquell moment de caire local, amb informació de tot tipus i amb més pàgines. L'Àncora no sempre ha estat un mitjà escrit en català, si bé a les seves pàgines sempre figurava algun treball escrit en català. De fet, va ser bilingüe fins al número 2.000, publicat el 27 de novembre de l'any 1986.