Verges celebra avui el seu dia més important del Carnaval amb un acte central i tradicional: la Sopa. En Kim Cama, president de l'Associació de la Sopa de Verges ha explicat que han sevit cap a 2.800 racions dels 24 perols que se serveixen als comensals de la plaça Major -en fan dues més pels restaurants i una altra pels 42 membres de l'entitat-.

El president de l'Associació ha destacat que, a diferència de les dues darreres edicions, el temps ha acompanyat i la tramuntana no s'ha fet notar. El vent és un condicionant important a l'hora de cuinar a l'aire lliure ja que aviva la flama de la llenya, cosa que incrementa el seu consum i l'evaporació del brou, que en les edicions anteriors havia obligat a afegir-ne. Avui, no ha estat el cas.

Un altre element que ha destacat en Kim Cama és que per tercer any consecutiu han cuinat a la plaça, amb els perols agrupats en tres o quatre. La nova ubicació i distribució dels perols ha millorat les condicions dels remenadors, que poden canviar de posició segons d'on bufi el vent i no han de patir tant pel fum. També els ha suposat una major comoditat a l'hora de servir, ja que abans havien de transportar les olles des dels safareigs. A més, el fet de ser a la plaça "és una manera que també puguem gaudir de la festa" i que la gent pugui seguir la cocció. "És un repte i un plaer cuinar de cares al públic", ha afirmat. Avui, la cocció s'ha fet des de les nou del matí fins prop de les dues i ha estat "pausada".

La celebració de la Sopa arrenca un parell de cap de setmanes abans, quan l'Assocació fa la llenya amb la que courà la sopa. Ja aquest dissabte, es van recollir els perols i diumenge es va fer "la passada", la cercavila amb la qual l'entitat recull aliments o diners de les cases del poble per poder elaborar el plat, que porta: aigua, una bola de sagí, cebes, vedella, gallina, porc, xai, grassa de porc, cigrons i fesoles, patata, pasta i arròs.

L'alcalde, Ignasi Sabater, ha explicat que avui és una jornada festiva a Verges, que ha arrencat amb un esmorzar popular i, abans de servir la sopa, s'ha emès un audiovisual al Casal Parroquial amb un recopilatori d'imatges històriques de la Sopa. Després de dinar, audició de sardanes i més tard, ball de disfresses al pavelló.