L'Àrea de Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Palamós ha dut a terme el tancament de l'exercici 2016, amb el resultat positiu d'1.632.656,52 euros, han informat fonts municipals. A aquesta dada positiva cal afegir que el romanent positiu de tresoreria acumulat en els darrers anys a l'Ajuntament se situa en un global de més de 4.700.000 euros. Aquesta xifra fa evident l'obtenció de superàvit en termes d'estabilitat econòmica que en aquest cas és de prop de 3.000.000 d'euros.

Amb aquestes xifres positives el pressupost de 2016 segueix la tendència de les liquidacions pressupostàries dels darrers anys que han permès reduir l'endeutament del municipi fins a un 46%. L'Àrea de Serveis Econòmics segueix treballant per tal de seguir rebaixant aquest percentatge, amb l'objectiu d'arribar al 40% abans de final d'any.

El superàvit global és el resultat d'un treball de gestió que des de l'Àrea de Serveis Econòmics s'ha realitzat potenciant l'estalvi i el control de la despesa. A banda cal destacar també la tasca realitzada per a poder seguir incrementant el nivell d'ingressos en els pressupostos municipals.

També cal remarcar els diners que durant el 2016 la Generalitat ha retornat al municipi, corresponents al pagament del deute de les obres del Pla de Barris Palamós Millora, de manera que va saldar 3.323.053,65 euros del Pla de Barris.

L'objectiu de l'Ajuntament és destinar part d'aquest romanent positiu a projectes financerament sostenibles, concretament a obres d'asfaltatges de carrers i a l'execució del pla de millora de voreres. A banda també se seguiran aportant recursos econòmics a l'amortització de deute.