L'Audiència de Girona ha tancat definitivament la via penal contra les monitores alemanyes que van organitzar una flashmob que va desfermar la histèria i el pànic a Platja d'Aro l'estiu passat. Ratifica així la decisió que el passat novembre va adoptar el jutjat de Sant Feliu de Guíxols. La Fecasarm pot recórrer ara a la via civil per intentar reclamar els fins a 150.000 euros de pèrdues (comptant també tots els àpats i consumicions que no es van pagar perquè la gent va marxar presa pel pànic) que calculen que aquell incident va causar als negocis de restauració i oci de Platja d'Aro.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Sant Feliu de Guíxols va concloure al novembre que les cinc monitores alemanyes no van cometre cap delicte de desordres públics. La flashmob que va desfermar el pànic va tenir lloc la nit del 2 d'agost. Segons recull la interlocutòria, la flashmob que van organitzar les monitores va fer córrer un centenar de joves pel passeig del Mar, simulant que perseguien un famós.

La por dels atemptats gihadistes i la proximitat del que havia tingut lloc a Niça van desfermar el pànic dels turistes i la gent que estava asseguda a terrasses i restaurants. Hi va haver «una estampida» -recull l'escrit del jutjat- que va provocar ferits i nombroses destrosses.