L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós té previst poder aprovar la nova Ordenança municipal de tinença d'animals domèstics abans de l'estiu, després que el passat mes de gener s'iniciés el procés de consulta a la ciutadania per a l'actualització d'aquest document, i amb l'objectiu de seguir aplicant aquelles mesures que millorin la regulació de la protecció, el control i la tinença d'animals a Palamós. Els ciutadans hi han pogut fer aportacions i, entre les principals, hi ha la necessitat d'establir espais regulats al municipi on els animals puguin estar deslligats i córrer sense cap perill per a ells o per a les persones.

En aquest sentit també es demana la possibilitat d'habilitar una zona de platja del municipi on, fora de la temporada d'estiu, es pugui realitzar aquesta activitat deixant lliure l'animal o bé poder-hi passejar sense problema, han informat fonts municipals.

Aquesta nova ordenança haurà de donar relleu a la que el municipi tenia en vigència des de l'any 2000 i que ja ha quedat obsoleta en alguns aspectes, ajustant-se ara a les noves necessitats i aplicant la normativa necessària en obligacions i responsabilitats, tant des del punt de vista dels problemes que pot generar l'animal a persones o espais públics, com per la seva mateixa protecció.

L'opinió dels veïns

Per a l'actualització d'aquest document, l'Ajuntament de Palamós ha demanat l'opinió dels ciutadans i amb aquest objectiu el passat dilluns va tenir lloc una jornada de debat que, organitzada per l'Àrea de Medi Ambient, va comptar amb la participació d'una trentena de persones.

Els ciutadans que van participar d'aquesta reunió també van ser majoritàriament partidaris d'informar més àmpliament de les sancions establertes i de ser molt estrictes amb els infractors de l'Ordenança, aplicant més control per part de la policia. Els veïns també són partidaris d'establir protocols clars a l'hora d'actuar al municipi amb els animals abandonats o perduts.