El Servei de Costes de l´Estat ja disposa del projecte per consolidar el tram de camí de ronda de Platja d´Aro que es troba entre la cala del Pi i la cala Belladona (aquesta ja en terme de Calonge), i que passa per la cala dels ­Canyers. El cap del Servei de Costes a Girona, Jordi Planella, ha explicat que el document ja està aprovat i té el vistiplau de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, després que una primera actuació que l´Estat hi va voler fer la va haver d´aturar per discrepàncies amb el consistori.

En aquest sentit, el regidor d´Urbanisme Josep Maria Solé ha concretat que, quan es va començar a executar aquella obra, «ja es va veure que l'impacte seria molt gran, i tant Costes com l'Ajuntament ja vam veure que no anava bé».

Planella ha comentat que el cost de l'execució del projecte refet és de 200.000 euros i que el seu inici depèn de quan disposi dels diners: el cap de Costes veu complicat realitzar l'actuació abans de l'estiu, de manera que s'haurà de posposar fins a la tardor. Solé ha exposat que l'actuació ha de permetre que el camí sigui més ample i més segur amb un passarel·la voladissa ancorada a la roca.

La primera actuació que hi va fer la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient fou el maig del 2015. L'Ajuntament, però, va ordenar que s'aturessin perquè no es corresponia amb el projecte que l'administració local havia aprovat. L'Ajuntament va actuar-hi arran de l'advertència d'un veí que s'havien obert forats al mig de la platja per, suposadament, col·locar-hi els pilars que havien de subjectar una passarel·la que la travessés i permetés la continuïtat del camí de ronda.

L'actuació s´emmarcava dins del projecte per reobrir el tram de camí de ronda entre la cala del Pi i la cala Belladona, tancat arran de les esllavissades provocades per la nevada del març de 2010.

No obstant això, l'Ajuntament el va aconseguir reobrir el juny de l'any passat quan va fer en aquest tram una actuació provisional perquè tornés a ser transitable amb condicions de seguretat -l'Ajuntament hi va invertir uns 48.000 euros-. El regidor d'Urbanisme, però, ha afegit que l'actuació que s'hi va fer és insuficient per garantir que aguanti diversos anys, de manera que confia que Costes hi intervingui el més aviat possible per consolidar aquest passeig.

La recuperació del camí de ronda de Platja d'Aro fins al terme municipal de Calonge es va dividir en tres fases que es van repartir els propietaris, l'Ajuntament i Costes de l'Estat, que és la que queda pendent i que Jordi Planella preveu executar durant aquest any.