La junta de govern de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha aprovat inicialment una memòria valorada per adequar una parcel-la de 1.300 metres quadrats com a espai tancat de lleure per a gossos. Aquest equipament està projectat a l'avinguda de Luxemburg, en una cantonada de l'avinguda de París, i té un pressupost de 21.167,26 euros. Ara està en exposició pública i la voluntat del regidor de Medi Ambient, Josep Maria Solé, és que pugui estar en funcionament abans d'aquest estiu.

Amb la posada en marxa d'aquest equipament, el municipi disposarà de dos espais per al lleure dels gossos -ara ja n'hi ha un a la sortida de la rotonda dels xais que porta cap a Can Semí-. Però el govern treballa per tal que el municipi n'incorpori tres més: en principi, ha concretat el regidor, n'hi hauria d'haver un altre al nord de Platja d'Aro, un altre al sud de Platja d'Aro, i un a s'Agaró. D'aquesta manera, el municipi passaria a disposar de cinc espais de lleure per a gossos.

Josep Maria Solé ha explicat que el tancat que ja funciona «és tot un èxit perquè és molt utilitzat» i els usuaris en fan una valoració satisfactòria, de manera que l'Ajuntament ha apostat perquè els tres nuclis urbans del municipi tinguin almenys un espai habilitat per als gossos.

El que es projecta a l'avinguda de Luxemburg comptarà amb 175 metres lineals de tanca, una font, quatre expenedors de bosses, quatre bancs i quatre papereres. I als arbres que ja hi ha s'hi afegiran pomers i kiris.

El regidor de Medi Ambient ha afegit que, de moment, l'Ajuntament descarta habilitar un espai similar per a gossos a les platges. Josep Maria Solé ha precisat que la zona que es projecta adequar al sud de Platja d'Aro es trobarà prop de la platja. El regidor ha explicat que totes les platges del municipi tenen les certificacions de Q de Qualitat i de bandera blava, acreditacions que són incompatibles amb espais per als animals. I ha afegit que si algun espai no tingués aquestes acreditacions, s'adequaria una zona per a animals, però ara no és el cas.