Senyalitzaran carreteres alternatives per evitar passar per Torroella a l'estiu

?Es farà amb el trànsit que circula de la Costa Brava sud cap a l'Alt Empordà ?La mesura serà provisional de cares a reduir les cues al pont

18.03.2017 | 23:50
Imatge d´arxiu de cua per entrar a Torroella pel pont.

El Servei Català de Trànsit (SCT) implementarà aquest estiu diferents mesures per atenuar les retencions que es produeixen durant la temporada alta a l'entrada de Torroella de Montgrí. Així ho va confirmar ahir Jan Peña, responsable de Gestió de Trànsit del SCT, que va participar a l'Ajuntament en una reunió de treball per tractar personalment les diferents opcions que s'estan estudiant. A la trobada també hi van assistir Núria Gómez, cap de l'SCT a Girona, i Eva Revilla, cap de secció de Seguretat Viària de l'SCT a Girona, així com un responsable de Trànsit dels Mossos d'Esquadra.

Per part de l'Ajuntament, hi van participar l'alcalde, Josep Maria Rufí; el primer tinent d'alcalde, Jordi Colomí; el regidor de Mobilitat, Josep Martinoy; i el Cap de la Policia Local, Vicenç Montero.

Les mesures tindran un caràcter provisional i es limitaran temporalment als moments de més intensitat de trànsit. L'estratègia per aconseguir els objectius proposats passa per actuar a nivell d'informació i senyalització viària. Es vol evitar que el trànsit de pas que prové de la Costa Brava Sud i va cap a l'Alt Empordà hagi de passar pel centre de Torroella. En aquest sentit, se senyalitzaran vies alternatives amb una distància suficient perquè els conductors puguin seguir els seus desplaçaments sense haver de patir les retencions del pont del Ter a l'accés sud de Torroella. 

El dispositiu es podrà complementar amb una millora de la informació que es pot canalitzar via GPS i a través dels mitjans de difusió de la xarxa del Servei Català de Trànsit.


Positiu per a l'Ajuntament

L'Ajuntament va comunicar que amb aquesta iniciativa es dona resposta a les peticions que l'equip de govern va fer, el setembre, a la direcció general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat i, el desembre, al Servei Català de Trànsit (SCT). En aquelles reunions, també es va reclamar la millora urgent de les connexions del municipi amb les principals xarxes viàries de l'entorn. Això comporta, implícitament, posar fi a les greus i històriques deficiències de seguretat que presenten dues rutes molt transitades i amb elevada sinistralitat del Baix Ter, i millorar l'accessibilitat a Torroella els mesos d'estiu.

Des de l'Ajuntament es va valorar molt positivament aquest anunci i es confia que les mesures proposades ajudaran a reduir les retencions, una prioritat per millorar tant la mobilitat dels veïns i veïnes, com la dels visitants.

A l'estiu, sobretot a finals de juliol i les primeres tres setmanes d'agost, el pont de Torroella de Montgrí es converteix en un coll d'ampolla que provoca llargues cues, principalment amb els vehicles que van en direcció cap a Torroella per la carretera que uneix amb Pals.  

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Cicle de xerrades sobre l'esport i la salut a Sant Feliu

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la instal·lació de la piscina La...

L´AMPA de Vall-llobrega recull 2.000 firmes per a la construcció d´una nova escola

L´AMPA de Vall-llobrega recull 2.000 firmes per a la construcció d´una nova escola

L'associació lamenta la manca de planificació del Departament d'Ensenyament per tirar-la endavant

L´atur al municipi de Calonge s´ha reduït en un 25% en els darrers dos anys

L'Ajuntament ha comunicat que el registre d'aturats aquest mes d'abril ha estat de 523 persones

Volen eliminar el nom de la rambla Vidal per ser un traficant d´esclaus

Volen eliminar el nom de la rambla Vidal per ser un traficant d´esclaus

Guíxols des del Carrer presentarà una moció en el proper ple demanant el canvi de denominació

Vídeo: Dofins al Cap de Begur

Vídeo: Dofins al Cap de Begur

Graven un grup d'una vintena d'exemplars al litoral gironí

Platja d´Aro rebutja les al·legacions de l´obra de Xavi Hernández a sa Conca

Platja d´Aro rebutja les al·legacions de l´obra de Xavi Hernández a sa Conca

La propietat s'ha compromès a presentar un projecte de rehabilitació del talús malmès

Enllaços recomanats: Premis cinema