Els Agents Rurals del Grup de Suport Marí de Girona van interceptar a la costa de Begur dos pescadors subaquàtics que pescaven garotes de manera furtiva.

La pesca esportiva de garotes només permet 150 garotes per dia, i a més cal disposar de la llicència de pesca recreativa corresponent. Aquests havien pescat pel cap baix, 100 garotes més de les permeses en un sol dia.

Els Agents Rurals els van denunciar per pescar més garotes de les permeses per dia i llicència, i se´ls va comissar la pesca il·legal.

Aquets dos pescadors, segons asseguren els agents, van fer una primera immersió al litoral de Begur al voltant de les deu del matí, on van fer una primera pesca de garotes. Després es van dirigir al seu domicili a descarregar la captura i, seguidament, van anar a un altre punt del litoral a fer una segona immersió. A quarts d´una del migdia, els pescadors van sortir de l´aigua, i és llavors quan els agents rurals els van poder interceptar.

Els dos pescadors havien capturat en aquesta segona immersió unes 250 garotes entre tots dos, i, en la primera immersió, els agents especialitzats en medi marí dels Agents Rurals va poder comprovar que com a mínim n´havien pescat 150 unitats més. Així doncs havien superat amb escreix les permeses en un sol dia.

Cal destacar a més, que els dos pescadors subaquàtics denunciats van resultar ser pescadors d´elit que participen habitualment als Campionats de Pesca Subaquàtica de Catalunya i d´Espanya.

Només 150 garotes per dia en pesca esportiva

La pesca esportiva de garotes només permet la pesca de 150 garotes per dia, i a més cal disposar de la llicència de pesca recreativa corresponent; cal afegir que per a la modalitat de pesca subaquàtica cal la llicència específica per a aquest tipus de pesca esportiva.

La llicència de pesca recreativa amb canya també permet la captura de garotes però des de la superfície, és a dir, amb algun utensili que permeti agafar les garotes que estan a poca fondària sense haver-se de cabussar. Quant a l´horari, la pesca de la garota no es pot dur a terme més tard de la una del migdia.

Els Agents Rurals asseguren que entre els mesos de gener i març, a la Costa Brava, hi ha molta activitat al voltant de la gastronomia de la garota. Aquest fet accentua l´activitat furtiva de la pesca: pescadors no professionals pesquen garotes per vendre-les als establiments de restauració local.

I això, remarquen, és una activitat que comporta una competència deslleial envers els pescadors professionals (marisquejadors) de les diferents confraries del Baix Empordà, que veuen com bars i restaurants venen garotes procedents de la pesca esportiva.