L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs d'adequació de dos trams de llera a Vilopriu. L'adequació s'ha realitzat en un tram de 1.600 metres de la riera de Vilopriu, en els sectors propers a les carreteres GI-631 i GI-633, i en una part de 700 metres de la riera dels Pins, entre Can Garriga i la confluència amb la riera de Vilopriu.

Les actuacions, que han tingut un cost proper als 13.000 euros, han consistit a retirar vegetació, principalment arbres morts i caiguts a la llera que suposaven un obstacle per a la lliure circulació de l'aigua. Per tant, s'han retirat possibles obstruccions que minimitzen el risc en cas d'avingudes, ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua.

Una vintena d'actuacions

L'ACA ha dut a terme una vintena d'actuacions en els darrers mesos en lleres de cursos fluvials gironins, que han permès garantir la lliure circulació de l'aigua i el bon estat de la llera.

Darrerament, per exemple, ha finalitzat diversos treballs de manteniment i conservació de lleres en un tram d'un quilòmetre a la llera del rec del Ferrer Vell, al seu pas per la Tallada d'Empordà.

L'actuació s'ha centtralitzat en un sector fora de zona urbana, en el tram més amunt del camí vell de Tor i en un altre uns metres més amunt de la carretera C-31z, que presentava un important excés de vegetació. Aquests treballs van tenir un cost superior als 10.660 euros i van consistir en la retirada selectiva de la vegetació emergent i d'arbres morts i caiguts, així com la retirada de residus trobats en aquest punt. També es van retirar arrels de canya americana, una espècie invasora.