La Penya San Marcos de Torroella de Montgrí, organitzadora de les vaquetes a la localitat, ha acceptat amb resignació la decisió del Parlament de Catalunya de retirar el municipi de la llista on hi ha els pobles on es poden celebrar festes tradicionals amb bous.

Juan Ramón Aladid, membre de l'entitat i regidor de PDeCAT a l'Ajuntament torroellenc, va lamentar ahir l'eliminació de les vaquetes, que se celebraven al mes d'agost coincidint amb la Festa Major de Torroella, i va descartar qualsevol mobilització o acció de protesta per part de la Penya. «Hem lluitat pel que havíem de lluitar, i ja està», va sentenciar, ja que amb l'eliminació de l'esmentada llista, no hi ha cap possibilitat legal per tornar-les a celebrar.

La pugna pels correbous

Juan Ramón Aladid va voler «felicitar l'alcalde (Josep Maria Rufí) perquè ha guanyat» en la pugna per mantenir o abolir els correbous al municipi i li va retreure que «ha aconseguit acabar amb la cultura» que representa la celebració de les vaquestes. A principis de març, Aladid va acusar Rufí de discriminar la Penya San Marcos.

El portaveu del grup municipal del PDeCAT a l'Ajuntament, Jordi Cordon, va manifestar dimecres, després de la votació del Parlament, que sense ERC-Junts al govern torroellenc, Torroella de Montgrí retornaria al llistat de municipis on es poden celebrar festes amb bous. Aladid no es va mostrar tan animat com el seu cap de files amb el reingrés al llistat perquè encara queden dos anys de mandat i es desconeix quina serà la situació aleshores.