Representats del PSC i de CiU a l'Ajuntament de Palafrugell van reunir-se aquest dijous al vespre per mirar de reconduir la situació de crisi de govern que viuen arran de la voluntat de l'alcalde, el socialsita Juli Fernández, de rellevar la regidora de Cultura Maria Teresa Frigola (CiU) i delegar l'àrea a un altre socialista, Xavier Rocas. El primer tinent d'alcalde i cap de CiU a l'Ajuntament, Albert Gómez, va assistir a la trobada i va concloure que, si bé la reunió va ser «cordial», «les posicions no es van acostar gaire», és a dir, tot segueix igual. En aquesta trobada, Gómez va posar sobre la taula una proposta que Fernández ja havia rebutjat anteriorment: que el primer tinent d'alcalde assumeixi l'àrea de Cultura i Frigola rebi la de Comunicació.

Albert Gómez (PDECat) va explicar ahir que «entenem que la manera com han tractat a la regidora és desproporcionada», però que amb la voluntat de trobar una solució a aquesta crisi de govern -CiU no està disposada a perdre una regidoria- i per ajudar «a funcionar millor el govern», va plantejar de nou la proposta que s'intercanviïn àrees ell amb Frigola. El primer tinent d'alcalde va argumentar que ell hauria d'assumir Cultura perquè ara ja s'encarrega de la Promoció Econòmica i són dos àrees que «cada vegada més treballem conjuntament», com per exemple en les havaneres de Calella o la celebració de Flors i Violes.

Aquesta proposta, però, no convenç a Fernández. El batlle va exposar ahir que fa un mes ja va rebutjar-la perquè no creu que Gómez sigui el «revulsiu polític» que vol per a Cultura. La seva aposta, com ja ha manifestat en ocasions anteriors, és el seu company de formació Xavier Rocas, que ja havia estat regidor delegat d'aquesta àrea en anteriors mandats.

El batlle fonamenta el seu veto a Gómez amb el fet que una de les seves responsabilitats durant aquest mandat era tutelar la regidoria de Cultura, cosa que Fernández considera que no ha dut a terme: «Què em fa pensar a mi que ho farà quan no ho ha fet fins ara?».