El municipi de Sant Feliu de Guíxols té registrats 677 habitatges d'ús turístic i l'Ajuntament ganxó tramita una vintena de sol·licituds més per convertir-se en habitatges d'ús turístic (HUT), ha informat el regidor de Turisme, Salvador Calabuig, que ha precisat que és la Generalitat qui atorga la llicència. Precisament, aquesta setmana, l'Ajuntament i l'Associació d'Apartaments Turístics (ATA) han celebrat una jornada per a propietaris i gestors d'apartaments i habitatges d'ús turístic perquè els tinguin legalitzats.

Calabuig ha explicat que la voluntat de l'Ajuntament és que «aflorin» tots els habitatges d'ús turístic perquè estiguin regularitzats. En aquest sentit, ha destacat que les places d'HUT són més de 3.000 al municipi, una xifra molt important si es té en compte que les hoteleres no arriben al miler. El regidor també ha exposat la intenció del consistori d'establir un contacte amb aquest sector com ja existeix amb l'hoteler per conèixer els clients que tenen, quan visiten Sant Feliu, què els porta a la ciutat i quines necessitats tenen.

Calabuig ha insistit que a l'Ajuntament li interessa la legalització dels pisos per saber els que hi ha i reduir problemes que puguin sorgir. En aquest sentit, el grup municipal de MES ha presentat una moció al ple perquè l'Ajuntament tingui un major control sobre aquests habitatges per evitar il·legalitats. El regidor ha precisat sobre la moció que tant la competència del control com de la concessió de les llicències són de la Generalitat.