Un cop superat el problema registral amb una de les finques de l'hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols i l'anunci del Departament d'Economia i Hisenda que està en disposició de convocar la subhasta durant el segon trimestre d'aquest any, un repàs als immobles venuts mostra que l'herència dels germans Anlló ha generat ja 2.661.221,24 euros. Una xifra que es podria arribar a doblar amb les vendes de les finques pendents: tres hotels i dos habitatges han estat subhastats però ningú els ha comprat; i queda pendent el Panorama, l'immoble amb la taxació més alta (1.825.000 euros) i que ha de subhastar-se properament, si bé abans se l'ha de taxar de nou.

Com es pot comprovar en el quadre adjunt a aquesta informació, la major venda ha estat la primera que es va fer el 22 d'abril de 2009 quan la Direcció general de Patrimoni de la Generalitat va vendre, de forma directa, un pis i tres apartaments a la Diagonal de Barcelona i un quart aparcament al carrer Lluna de Sant Feliu per un import conjunt de 801.129,52 euros. La segona ha estat la dels hotels Rex I i Les Noies, per una xifra de 494.910,40 euros -una venda que ja se'n veu la transformació amb l'edificació d'un hotel de quatre estrelles, l'Elke. Els preus més baixos han quedat per als aparcaments.

De les finques pendents de vendre, les que tenen un major valor sense comptar el Panorama, són l'antic hotel Mediterraneo -taxat en 477.084,80 euros per a la darrera subhasta que es va fer, el maig de 2014- i l'antic hotel Rex II -valorat en 399.557,60 euros, també el maig de 2014-.

La xifra de 2.661.221,24 euros de les vendes de l'herència intestada dels Anlló està en mans de la Generalitat fins que es vengui el darrer immoble; aleshores, la Junta Distribuïdora d'Herències obrirarà la convocatòria pública perquè les entitats interessades hi puguin participar com a beneficiàries amb projectes d'assistència social o institucions culturals. En tot cas, la quantitat de les vendes no es repartirà íntegrament ja que aquests diners també serveixen per fer front a despeses com l'IBI i el manteniment de les finques.

Cessió d'un hotel

La intenció de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols és que les fundacions de l'Asil Surís i del Museu Thyssen presentin els seus projectes per ser beneficiaris d'aquests diners.

La voluntat del consistori ganxó també inclou rebre la cessió de la Generalitat d'un dels hotels pendents de vendre (a excepció del Panorama) per destinar-lo a habitatge social. Actualment, ha explicat el regidor d'Urbanisme Josep Saballs, el Regente té la qualificació perquè es converteixi en habitatge de protecció oficial, però el consistori també en vol per a habitatge social o d'emergència. Saballs ha exposat que la Generalitat els va oferir la casa del carrer Mossèn Jacint Verdaguer, però amb aquest immoble no en fan prou, de manera que volen que la cessió per a aquesta finalitat s'ampliï amb un dels hotels Regente, Mediterraneo o Rex II.