L'Ajuntament de Palamós reclama a la Generalitat la recuperació de la línia de P-3 que s'ha perdut aquest curs. Amb aquest objectiu, el consistori va acollir ahir una reunió amb responsables dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, encapçalats pel seu director, Josep Pere Polanco, i representants municipals, amb l'alcalde, Lluís Puig, la regidora d'Ensenyament, Natàlia Casellas i els regidors Raquel Gallego, del PSC; i Joan Bohigas, de la CUP.

Palamós demana a la Generalitat rehabilitar el total de vuit línies de P3 al municipi, en comptes de les set que hi ha actualment després que no s'hagi ofert, aquest curs, la de P3 de l'escola Vila-romà. La Generalitat va prendre aquesta decisió argumentant qüestions de baixa natalitat, ja que es requeria un mínim de 28 alumnes i només es varen matricular 22.

L'Ajuntament de Palamós també destaca la necessitat que la Generalitat tingui en compte la fluctuació d'habitants del municipi, motivada per la condició de vila turística, la qual cosa fa difícil establir xifres concretes de matriculacions amb molta antelació.

L'argument municipal es basa en l'indicatiu que especifica que en els darrers mesos s'ha obtingut una alça en el nombre d'infants empadronats a Palamós que fa pensar que a curt termini es pugui arribar a la ràtio necessària per recuperar aquesta línia o bé activar la possibilitat de desdoblar una aula. Si finalment la xifra d'infants empadronats segueix aquesta tendència a l'alça, la Generalitat estaria d'acord en valorar la possibilitat de cara al proper curs de desdoblar al Vila-romà l'aula de P3 i també la de P4 (els alumnes que enguany han fet el curs de P3), ha informat l'Ajuntament de Palamós.