El partit Ciutadans ha anunciat que sol·licitarà a l'Ajuntament de Palafrugell que el seu regidor, a l'oposició, Víctor Girbal, passi a ser regidor no adscrit perquè no compleix «amb el compromís i les exigències que suposa ser regidor d'aquesta formació».

El subdelegat d'Acció Institucional de Ciutadans a les comarques gironines, Héctor Amelló, va explicar ahir que Girbal no exerceix les seves tasques lligades al seu càrrec, les quals estan recollides en els estatuts de la formació, com ara moure's fora de l'Ajuntament i reunir-se amb veïns o el teixit associatiu.

Amelló va explicar que la formació ha demanat a Girbal de manera informal que plegui de regidor, de manera que una altra persona ocupi el seu lloc a l'Ajuntament palafrugellenc, però la seva resposta ha estat negativa. Amelló va afegir que avui li faran la petició formal però, com que ja saben que no està disposat a tornar l'acta de regidor, la formació demanarà a l'Ajuntament que el catalogui com a regidor no adscrit.

El representant de Ciutadans va afegir que fa setmanes que Girbal ha estat donat de baixa del partit. Ahir, aquest diari va intentar contactar amb el regidor per conèixer la seva versió.

Víctor Girbal va ser regidor per CiU del 1995 al 2003. Aquest mandat, ha estat criticat en diferents plens per la seva poca assistència a altres òrgans del consistori i, en el ple d'aquest dimarts, va atacar durament Albert Gómez.