L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), ha presentat aquest matí el nou cartipàs municipal després de la sortida dels quatre regidors convergents (membres del PDeCAT) i ha informat que la reducció del govern suposarà un estalvi de 51.000 euros anuals per a les arques municipals.

Quant a la delegació de les àrees que duien els convergents, la de Cultura, que va motivar la crisi de govern definitiva, ha passat a mans del socialista Xavier Rocas, com volia el batlle abans del trencament del govern.

Promoció Econòmica dependrà de Margarita Mauri, mentre que Guillem Genover estrenarà Promoció estratègica del sector industrial. També es crea l'àrea d'Estratègia de la Ciutat, que dirigirà l'alcalde, que es desprèn de la Policia Local, la qual ara serà responsabilitat de Judit Zaragoza.

El batlle ha afegit sobre el trencament del govern, que ha quedat en minoria, que era conscient que treure l'àrea de Cultura a CiU podia tenir conseqüències amb els seus socis, cosa que així ha estat.

Es veu capaç de governar dos anys en minoria

Juli Fernández ha explicat que es veu "capaç" i "amb força" per acabar els dos anys que queden de legislatura governant en minoria i aconseguint acords puntuals amb la resta de partits amb els temes de ciutat. Ara bé, no tanca la porta en un futur a trobar un nou soci de govern. "Si més endavant es donen les condicions per buscar un acord més sòlid ho treballarem però de moment el millor que podem fer és començar a caminar amb aquesta nova estructura de govern", ha afirmat.

Els moviments d'ERC

ERC, amb set regidors, és la segona força més votada -té els mateixos regidors que el PSC- i la principal a l'oposició. Com ja va anunciar en el ple de dimarts passat, estan oberts a "parlar" amb un govern alternatiu amb el PDeCAT o a ser socis amb el PSC però s'hauran de donar un seguit de condicions que estan discutint a nivell intern, segons ha explicat el seu portaveu, Josep Piferrer.

"No tenim pressa i estem reflexionat però a principis de la setmana vinent ho tindrem perfilat", ha afirmat. També ha reiterat que el partit que vulgui "recollir-li el guant" haurà de comprometre's a posar "el comptador a zero" perquè no estan disposats a seguir el que s'ha vingut fent fins ara. El que també tenen clar els republicans és que l'Ajuntament de Palafrugell no pot governar durant dos anys amb minoria perquè el PSC necessitarà suports per prendre decisions.

En les darreres eleccions municipals el PSC i ERC van treure 7 regidors cadascun; CiU, 5 però des de dilluns hi ha els 4 del PDeCAT i el regidor restant d'Unió que ha demanat poder formar grup propi, i Entesa per Palafrugell i Ciutadans, cadascun amb 1 regidor. En total, 21 regidors.