El pròxim 3 d'abril es posarà en funcionament el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Platja d'Aro, que forma part de de l´Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu de Guíxols i gestiona l´Institut Català de la Salut (ICS). El nou centre ha suposat una inversió de més de 2,3 MEUR entre obra i equipament, que ha aportat el Servei Català de la Salut (CatSalut). El nou centre disposa d´una superfície construïda de 1.418,30 m2 distribuïts en dues plantes on hi ha 14 consultes. En aquest centre hi treballaran 5 metges de medicina familiar i comunitària, 1 pediatre i 6 infermeres, a més del personal administratiu i de suport per atendre a una població de 7.981 persones. El nou edifici, situat a l'avinguda de Castell d'Aro, substituirà el CAP que hi havia des dels anys 80 a uns centenars de metres, als baixos d'un edifici del complex Eurocenter.

El nou centre disposa de 14 consultes: 3 per a medicina de família, 3 per infermeria, 2 per a pediatria (medicina i infermeria), 5 polivalents i 1 per cirurgia menor i cures complexes i 6 per a l´atenció continuada (5 per atenció ordinària i 1 box de crítics). A més, hi ha una àrea d´admissions, zona de treball i de descans per al personal, magatzem, vestuaris, dutxes i lavabos.

El fins ara consultori local de Platja d´Aro, que des dels anys 80 està als baixos d'un edifici del complex Eurocenter i que amb el nou CAP tancarà portes, va atendre l'any passat 29.607 visites de medicina de família, 19.951 d´infermeria d´adults, 3.080 de pediatre i 2.012 d´infermeria de pediatria. A més, es van fer 5.301 extraccions de sang per a analítiques.

El nou CAP està situat en uns terrenys de 2.500 metres quadrats de titularitat municipal on encara hi haurà espai disponible per a futures ampliacions.