El portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Palafrugell, Josep Piferrer, ha descartat que la seva formació prengui la iniciativa per presentar una moció de censura a l'alcalde Juli Fernández (PSC), ara que el govern està en minoria per la sortida dels quatre regidors convergents (PDeCAT). El republicà considera que, si es planteja aquesta possibilitat, hauria de ser promoguda pels regidors que van col·locar Fernández a l'alcaldia, en clara referència als quatre representants convergents. Piferrer ha afegit que la setmana que ve ERC, que és el principal partit a l'oposició, tindrà el posicionament definit i que qualsevol decisió final que es prengui ha de tenir el vistiplau de l'assemblea local.

Piferrer també ha manifestat que, si les altres dues formacions pretenen formar un govern estable i amb majoria amb Esquerra, són el PSC i els convergents els que han de fer el pas de contactar amb ells.

El portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament va exposar en el ple del dimarts que qualsevol possible acord, ja sigui amb el PSC o amb els convergents, està condicionat al tema del xalet del Golfet. Piferrer ha explicat que «si entréssim a un govern, s'ha de veure la situació en què es troba en aquell moment -ara ja ha arribat als jutjats, portat per la Generalitat i per la plataforma Salvem el Golfet-», però sí que «d'entrada s'haurien d'aturar les obres». El portaveu d'Esquerra ha afegit que «no canviarem la nostra visió del Golfet: és una obra que està malament o que, almenys, hi havia suficient normativa perquè no es construís».

Suport de Pere Vila al PDeCAT

Seguint amb la renúncia dels quatre convergents al govern, el president del PDeCAT a Girona, Pere Vila, ha expressat tot el seu «suport en la presa de decisions» al cap de llista Albert Gómez i el cap local del partit, Josep Muñoz. Pere Vila ha afegit que «el Partit Demòcrata a Palafrugell ha fet un acte d'honestedat i coherència sortint de l'equip de govern». Ara, queda per resoldre què passarà amb el nom del grup municipal de CiU, ja que ha quedat dividit perquè el regidor d'Unió, Lluís Pujol, segueix al govern i, de fet, ha sol·licitat la separació de noms.