El llistat d'expedients urbanístics oberts a la societat gestora de l'hotel Eden Roc de Sant Feliu de Guíxols, Josi SL, provoca que cada actuació que realitzi aixequi les sospites de si ha demanat la corresponent autorització i el permís d'obres, cosa que ha passat a la formació de Guíxols des del Carrer, que aquesta setmana va demanar a l'Ajuntament que estudiés unes obres que s'estan fent a la part posterior de l'hotel. En aquest cas, els treballs tenen la corresponent autorització de Costes de la Generalitat i la llicència d'obres de l'Ajuntament, segons han comprovat els serveis jurídics municipals, ha explicat el regidor d'Urbanisme Josep Saballs. D'altra banda, l'Ajuntament també té en suspens una ordre d'enderroc de diferents elements -set murs i una rampa de formigó d'accés a l'aigua- que l'establiment hoteler va executar sense llicència municipal.

Guíxols des del Carrer també s'ha interessat pel compliment del decret del 30 de setembre passat que fa referència a aquest enderroc. La resposta dels serveis jurídics és que la seva execució es troba pendent de la concessió de la llicència d'obres majors, la qual legalitzaria els diferents elements.

Saballs ha exposat que l'enderroc es va dictaminar perquè Josi SL no va demanar la llicència corresponent, no perquè fossin construccions il·legalitzables. Arran del decret del 30 de setembre, la societat hotelera va presentar un recurs de reposició on posava de manifest que havia demanat l'autorització al Servei de Costes. Al desembre, Josi SL va entregar una còpia del Servei de Gestió del Litoral de la Generalitat que exposa que les obres sense llicència són de manteniment dins de les obligacions de la concessió a la zona maritimoterrestre, és a dir, que es poden fer. Així, Josi SL ha demanat una llicència d'obres majors per legalitzar-les. Mentre es tramita la sol·licitud, l'execució de l'enderroc està en suspens. Si, finalment, l'Ajuntament atorga la llicència, l'execució de l'ordre de restauració s'arxivarà i, si es conclou que les obres no són legalitzables, el procediment d'enderroc seguirà.

En relació a les obres a la façana sud-oest de l'hotel, Saballs ha exposat que van ser autoritzades pel Servei de Costes de la Generalitat l'1 d'agost de l'any passat i l'Ajuntament va concedir el permís aquest 7 de febrer. Aquest dimarts, un tècnic municipal hi va fer una inspecció i va confirmar que les obres s'adeqüen al projecte i que no s'amplia cap habitació. Guíxols des del Carrer també apuntava que el camí de ronda s'utilitzava com a lloc de càrrega i descàrrega de l'obra. La inspecció no va veure cap indici al respecte, si bé Saballs ha precisat que l'hotel té un accés pel camí de ronda que consta a l'expedient d'activitats de l'hotel (del 2007) que en ocasions sí que s'utilitza com a pas de càrrega i descàrrega i que, per tant, els serveis jurídics no hi detecten cap irregularitat urbanística.